Un preşedinte de stat ameninţă că îşi retrage ţara din ONU

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/08/2016, 14:10
Un preşedinte de stat ameninţă că îşi retrage ţara din ONU

Rodrigo Duterte a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din luna mai, în campania electorală el promiţând că în şase luni va elimina criminalitatea şi traficul cu stupefiante, două fenomene extinse în Filipine.

Odată ce a ajuns preşedinte el a dat poliţiştilor dreptul să folosească armamentul pentru a ucide suspecţi, astfel că aproximativ o mie de traficanţi de droguri şi alţi infractori au fost ucişi în ultimele luni de forţele de ordine şi de civili.

Prin urmare, raportorul ONU pentru drepturile omului, Agnes Callamard, l-a acuzat joi pe preşedintele Rodrigo Duterte că ‘incită la violenţă şi crimă’.

În replică, după ce a formulat o afirmaţie injurioasă la adresa organizaţiei mondiale, preşedintele filipinez a ameninţat duminică la o conferinţă de presă că ar putea decide părăsirea acestei organizaţii ‘inutile’. Mai mult decât atât, el a vorbit despre posibilitatea de a crea o structură concurentă, la care să invite numeroase state, inclusiv China şi ţări africane.

În luna iunie, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, l-a criticat pe Duterte pentru o altă promisiune din campania electorală, cea privind uciderea a 100.000 de criminali.

Şi atunci liderul de la Manila a răspuns cu o înjurătură la adresa ONU, el estimând totodată că această organizaţie ar trebui ‘să tacă’, întrucât ea nu este capabilă să rezolve probleme precum conflictele din Orientul Mijlociu sau foametea din Africa.

sursa: dcnews.ro

Ştirea MOMENTULUI

Mihai Stoica îl atenționează pe Bălașa! “Nu îmi convine că i-a dat replica lui Andrei Ivan”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×