Sport

Un prezentator britanic a creat controverse din cauza Emmei Răducanu: „Dacă joacă într-o finală de tenis e britanică, dacă lucra in construcții era româncă”

Un prezentator britanic a creat controverse din cauza Emmei Răducanu. Acesta a postat un mesaj pe mesaj pe Twitter cu referire la Emma Răducanu, jucătoare care va evolua în finala US Open.
11.09.2021 | 19:18
Un prezentator britanic a creat controverse din cauza Emmei Raducanu Daca joaca intro finala de tenis e britanica daca lucra in constructii era romanca
ADVERTISEMENT

Prezentatorul britanic, Adil Ray, a creat controverse în mediul online după ce asta postat un mesaj pe rețelele de socilare, imediat după calificarea Emmei Răducanu în finala US Open.

Adil Ray: „Dacă lucra în construcții, Emma Răducanu era româncă”

Adil Ray este de părere că dacă Emma nu s-ar fi calificat în finala de la US Open și ar fi lucrat în construcții, britanicii nu ar fi recunoscut-o ca pe una de a lor și ca aceasta ar fi fost făcută româncă.

ADVERTISEMENT

“Dacă joci într-o finală de tenis eşti britanică, dacă lucrezi în construcţii /eşti curier/chelneriţă etc eşti româncă”, a scris Ray, care prezintă emisiunea Good Morning Britain la ITV.

Mesajul a stârnit controverse pe rețelele de socializare

Mesajul postat de prezentator a creat controverse în mediul online. Conform celor de la express.co.uk, un fan al jucătoarei de tenis nu și-a putut ascunde disprețul față de mesajul lui Ray, spunând: „Ca de obicei, domnul Ray încearcă să facă o discuție despre rasă unde nu există aşa ceva”.

ADVERTISEMENT

Altă persoană a subliniat faptul că Adil Ray exagereză și că nu toată lumea gândește la fel „Este o generalizare, nu toţi gândim astfel”.

„Absurd. Sugeraţi că Răducanu nu este britanică? Sau că românii care muncesc în Marea Britanie nu sunt români?”, a scris alt utilizator.

ADVERTISEMENT

O persoană a scris că astfel de generalizări s-au mai folosit de-a lungul anilor în cazul și marelui fotbalist, Zinedine Zidane „Îmi aminteşte de gluma folosită de un stand-up comedian despre Zinedine Zidane.

Când înscrie sau câştigă: Este francez, este campionul nostru. Când greşeşte: Nu, el nu este francez ca noi. Este din Algeria”.

ADVERTISEMENT

Alt user a amintit de „paradoxul Murray”: „Murray este britanic atunci când câştigă, scoţian când pierde”.

Emma Răducanu, elogiată de presa internațională

Britanica s-a calificat în finala US Open fără să piardă vreun set în cele nouă meciuri jucat pe arenele din complexul sportiv Flushing Meadows din New York.

Jurnaliștii străini se întrec în elogii aduse tinerei jucătoare care a început turneul de peste ocean pe poziția 150 în clasamentul WTA, dar care de luni va ocupa, cel puțin, locul 32.

„Emma Raducanu face ca atingerea unei finale de Grand Slam să arate incredibil de ușor. Te gândești la jucătorii care de la Virginia Wade în 1977 au încercat să ajungă într-o finală de Grand Slam pentru Marea Britanie.

Johanna Konta s-a apropiat foarte mult la French Open în 2019 și Jo Durie, de asemenea, semifinalistă în SUA.

Cu toate acestea, Emma Raducanu a făcut-o la cea de-a doua încercare de Grand Slam și ne-a luat toată răsuflarea cu modul în care a jucat de-a lungul acestui turneu. Nu pare real”, a spus Russell Fuller

ADVERTISEMENT