News

Un primar din Alba a murit în urma infecției cu Covid-19. Avea doar 38 de ani

28.01.2021 | 14:51
Un primar din Alba a murit în urma infecției cu Covid-19. Avea doar 38 de ani
Un primar din Alba a murit în urma infecției cu Covid-19. Avea doar 38 de aniSursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Primarul din comuna Meteș a județului Alba a murit în urma infecției cu SARS – CoV-2. Dan Cosmin Opruța avea doar 38 de ani și s-a stins din viață în noaptea de 27 spre 28 ianuarie.

Cu câteva zile în urmă, bărbatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Potrivit surselor publicației Alba24, el era confirmat cu Covid-19 și se afla în stare gravă, cu o saturație de oxigen destul de mică.

ADVERTISEMENT

Ulterior, edilul a fost trasferat la Spitalul din Târgu Mureș. A fost internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă și intubat, dar a pierdut lupta cu boala în jurul orei 01:00 a acestei nopți.

Un primar din Alba a murit în urma infecției cu Covid-19. Avea doar 38 de ani

Primarul se afla la al doilea mandat, el a candidat în 2016 din partea Partidului Național Liberal și a câștigat fotoliul de la cârma comunei. Al doilea mandat a fost obținut la alegerile din 2020, la care a canditat din partea aceluiași partid.

ADVERTISEMENT

Dan Cosmin Opruța era căsătorit și avea un copil. Vestea morții acestuia a șocat comunitatea, iar liderii politici ai județului au transmis mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare.

Prefectura din Alba a distribuit un mesaj emoționant: „cu adâncă tristețe, colectivul Instituției Prefectului-Județul Alba deplânge trecerea în neființă a domnului primar al comunei Meteș, Opruța Dan Cosmin”.

„A fost un om de o înaltă ținută morală și profesională, un prieten adevărat și va rămâne mereu în sufletele noastre. Suntem alături de familia îndurerată. Sincere condoleanțe!”, au adăugat reprezentanții instituției.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pagina de Facebook a PNL Alba și-a declarat doliul, schimbând fotografia de profil cu una pe fond negru. Liderii politici ai partidului au distribuit și ei mesaje de regret pentru piererea suferită.

„Drum lin spre cer, Dane! Dumnezeu să te odihnească în pace”, a scris pe pagina de Facebook a partidului deputatul Florin Roman. „Dumnezeu să-l odihnească” a transmis și preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. „Chiar nu-mi vine să cred că Dan a plecat dintre noi, un om bun și de omenie, am lucrat împreună, Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace. Condoleanțe familiei!”, a postat un alt coleg al edilului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri