News

Un primar din Timiș sfidează toate restricțiile în ziua alegerilor locale! Se plimbă nestingherit pe străzi, deși a intrat în contact cu un bolnav de COVID

27.09.2020 | 12:35
Un primar din Timis sfideaza toate restrictiile in ziua alegerilor locale Se plimba nestingherit pe strazi desi a intrat in contact cu un bolnav de COVID
ADVERTISEMENT

Nici nu s-au deschis bine secțiile de votare în comuna Gearmata, județul Timiș, că a și izbucnit primul scandal, în centrul căruia se află, culmea, tocmai primarul Virgil Bunescu. Deși a intrat în contact cu un bolnav de COVID și are obligația să rămână în carantină la domiciliu pentru 14 zile, acesta ignoră cu desăvârșire măsurile impuse de autorități.

UPDATE: Chestionat pe marginea subiectului, Ludovic Orban a lansat acuzații grave la adresa candidaților social-democrați. Potrivit spuselor sale, aceștia „se comportă în cel mai profund dispreț față de lege”.

ADVERTISEMENT

PSD-ul se comportă în cel mai profund dispreţ faţă de lege. Văd dau un caz, primar din Dumbrăviţa, aflat în izolare, care face campanie, a ieşit din izolare, sigur cu avizul DSP-ului. La Dumbrăviţa, Timiş”, a declarat premierul.

Ba chiar se plimbă nestingherit printre oameni și le transmite celor care îl trag la răspundere pentru gestul său că are tot dreptul să se comporte astfel, după care le flutură prin fața ochilor o derogare de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș.

ADVERTISEMENT

În document se precizează că Direcția de Sănătate Publică (DSP) a analizat situația și i-a permis să părăsească domiciliul, dar se pare că în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Chestionat pe marginea subiectului, edilul a venit cu precizări într-un mesaj publicat în urmă cu câteva minute pe rețelele de socializare.

Primarul din Gearmata se plimbă printre oameni, deși are coronavirus. Cum motivează acest gest

În seara de 26.09.2020, în urma unei anchete epidemiologice asupra unei persoane declarată pozitiv cu noul Coronavirus, în preajma căreia m-am aflat prin natura obligațiilor mele de primar, asupra persoanei mele s-a impus măsura carantinării.

ADVERTISEMENT

La solicitarea mea, întrucât sunt responsabil de organizarea alegerilor locale, am primit aviz favorabil de derogare a carantinării pentru data de 27.09.2020”, a scris Virgil Bunescu, atașând, totodată un document doveditor.

DSP a demarat o anchetă internă în acest caz

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind derogarea măsurii de carantină acordată celor doi edili din județul Timiș (n.r. Victor Malac, primarul comunei Dumbrăvița este în aceeași situație), vă facem cunoscut faptul că, în conformitate cu legislația în vigoare, derogările sunt emise de către CJCCI cu avizul DSP. În cazul celor două persoane publice, reprezentanții instituției noastre și-au depășit atribuțiile și nu au informat conducerea legat de aceste solicitări.

ADVERTISEMENT

În acest context, a fost demarată cu celeritate o anchetă internă, urmând ca persoanele care se fac responsabile de această situație să fie supuse rigorilor de procedura internă, mergând până la încetarea raporturilor de muncă. Odată cu finalizarea anchetei, DSP Timiș va face publice măsurile dispuse”, este punctul de vedere transmis, între timp de Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Infectat cu noul coronavirus, președintele CJ Timiș susține că nu este lăsat să voteze

În altă ordine de idei, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost infectat cu noul coronavirus și acuză că nu este lăsat să își exercite dreptul la vot. Acesta candidează pentru un nou mandat pe listele Partidului Social Democrat.

VREAU SĂ VOTEZ! E dreptul meu constituțional! Dar, în secția de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât, încă de aseară, să nu se deplaseze cu urna mobilă.

Iar situația nu este singulară. În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măști și păstrând distanța virusul nu se transmite.

Și nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical. Tind să cred că e rea voință și chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii și un pretext pentru a-mi îngrădi mie și altor zeci de mii de oameni aflați în aceeași situație, un drept prevăzut de Constituție”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

ADVERTISEMENT