News

Un primar PNL, acuzat că fură carburant de la microbuzele școlare: ”Umplea bidoane cu combustibil și le așeza în portbagajul lui”

Un primar PNL dintr-o comună din Argeș e acuzat că fură constant carburant din microbuzele școlare. Un consilier USR a făcut plângere la DNA și spune că primarul fura 100 de litri de benzină pe zi.
11.08.2022 | 13:58
Un primar PNL acuzat ca fura carburant de la microbuzele scolare Umplea bidoane cu combustibil si le aseza in portbagajul lui
Un primar PNL, acuzat că a furat benzina din autobuzele școlare. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Consilierul local Cristian Nicula a făcut un denunț la Direcția Națională Anticorupție, pentru ”delapidare și fals în acte” împotriva lui Ion Dumitrache, primarul din Poiana Lacului.

Un primar PNL e acuzat că fură banii de benzină din microbuzele școlare

”Ion Dumitrache plătea din banii primăriei motorina pe care o folosea pentru utilajele proprii.  Consilierul USR Cristian Nicula a decis să verifice cheltuielile locale pentru combustibili după ce l-a văzut într-o seară târziu pe primarul Ion Dumitrache cum umplea bidoane cu motorină și le punea în portbagajul mașinii sale”, a transmis USR Plus pe FB.

ADVERTISEMENT

Primarul ar fi furat benzină pentru un drum de 1.000 de kilometri zilnic. ”Eu am fost singurul consilier local din localitate care a sesizat organele statului despre isprava primarului. Suspiciunile mele au prins contur și după ce l-am surprins pe primar, seara târziu, la benzinăria din satul Poiana Lacului, benzinărie ce are contract cu primăria.

Umplea bidoane cu combustibil și le așeza în portbagajul lui. Conform înregistrărilor fiscale, mașinile primăriei Poiana Lacului au consumat 100 de litri de combustibil pe zi în anul 2020, adică aproximativ 1000 de km realizați zilnic. Se pot face 1000 de km pe zi în România? Poate justifica primarul în fața dumneavoastră această inginerie financiară?!”, a transmis consilierul Cristian Nicula.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care comuna are doar 54 de kilometri, microbuzele școlare parcurgeau zilnic aproape 1.000 de kilometri, conform documentelor.

”Mai mult, consilierul local Cristian Nicula a observat că sumele plătite în 2019 și în 2020 pentru carburantul folosit de cele trei microbuze școlare ale primăriei au fost similare, deși cursurile au avut loc online în anul 2020, an de pandemie”, mai transmite USR.

ADVERTISEMENT

Conform tuturor calculelor, cu suma cheltuită pentru combustibil în anul 2020, se putea face înconjurul Pământului de 7 ori. Mi-am pus în gând să demasc escrocheria cu orice preț pentru că nu pot asista impasibil la prăduirea banilor copiilor noștri”, a completat, revoltat, consilierul USR.

Denunțul la DNA a fost depus în baza documentelor obținute. USR Plus anunță că această practică este des întâlnită în anumite administrații locale. Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, a montat sisteme GPS pe mașinile primăriei pentru a preveni această fraudă.

ADVERTISEMENT

Măsura a dus la o economie de 34.000 de lei în bugetul orașului, bani care ar putea ajunge pentru a asfalta o stradă.

ADVERTISEMENT