Alegeri 2024

Un primar UDMR a demisionat după ce a pierdut alegerile. Fodor Imre: ”Plec cu fruntea sus”

Edilul comunei Ilieni din județul Covasna a pierdut duminică cursa pentru cel de-al cincilea mandat. Fodor Imre a decis să demisionez înainte de a termina actualul mandat
14.06.2024 | 20:32
Un primar UDMR a demisionat dupa ce a pierdut alegerile Fodor Imre Plec cu fruntea sus
Fodor Imre a decis să plece din funcția de primar înainte de finalizarea mandatului Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Candidatul UDMR a pierdut alegerile în fața candidatului independent Benkő Árpád-Jenő. În urma acestui rezultat, Fodor Imre a decis să demisioneze după 16 ani la cârma comunei, declarând că a înțeles mesajul electoratului.

Un primar UDMR a demisionat după ce a pierdut alegerile

Actualul primar al comunei Ilieni a anunțat joi, printr-un mesaj video în limba maghiară postat pe pagina sa de Facebook, că „a înțeles mesajul” electoratului, iar în cursul săptămânii viitoare își va depune demisia, înainte de încheierea oficială a mandatului, „pentru a-i face loc” noului primar.

ADVERTISEMENT

Fodor Imre s-a declarat mulțumit de realizările sale din cei 16 ani de mandat și a subliniat că a ales să-i încheie „cu fruntea sus”. Până în toamnă, când va fi instalat în funcție noul primar ales, atribuțiile vor fi preluate de viceprimarul comunei.

„Încă nu am demisionat, urmează să o fac săptămâna viitoare. Trebuie să accept rezultatele în urma alegerilor din 9 iunie, și să fac loc, să poată să înceapă lucrul primarul care a fost ales duminică.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul va prelua atribuțiile până la instalarea noului primar. Dânsul este în Consiliu, urmează să fac proiectul de hotărâre pentru alegerea viceprimarului.

Șaisprezece ani am fost primar și patru ani am fost viceprimar. Nu știu ce voi face de acum înainte, dar prima dată o să mă odihnesc, pentru că a fost o campanie foarte lungă și foarte grea, și vreau să mă ocup de familie, de fata mea”, a spus Fodor Imre pentru We Radio.

ADVERTISEMENT

”Nu mă gândesc la lucruri negative”

Edilul UDMR a mai precizat că a reușit să ducă la bun sfârșit proiecte importante pentru comunitate, în ciuda piedicilor apărute de-a lungul celor 16 ani.

„Nu mă gândesc la lucruri negative. În primul rând, am făcut tot posibilul, fiind o comună mică, și având în vedere proiectele, realizările care au fost, faptul că începând cu 2010 a fost criză economică, faptul că am început mandatul cu un credit de 1 milion de lei, deci trebuia să iau cam 400.000 de euro credit ca să încep sau să continui proiectele începute…

ADVERTISEMENT

Am reușit să fac rețeaua de apă potabilă în Dobolii de Jos, în Ilieni, podul peste Olt, chiar dacă se vede că s-au făcut în 3 ani, dar foarte multe comune acum au terminat proiectele prin PNDL 2.

Eu sunt mulțumit de această perioadă. Am fost și sunt și momentan atașat de oameni, cunosc oamenii, dar așa a fost să fie, oamenii au vrut schimbare.

Eu mi-am făcut treaba, am terminat acești 16 ani cu fruntea sus, cu realizări, și nu doar realizări palpabile, ci și cu ceea ce nu se vede cu ochiul liber.

Nu ies din politică, pentru că o să fiu consilier în cadrul UDMR, urmează să discutăm toți cei care am fost aleși, pentru că majoritatea suntem în Consiliu, să vedem cum se gândesc și cum putem ajuta comunitatea”, a mai spus Fodor Imre.

Fodor Imre a câștigat primul mandat de primar al comunei Ilieni în 2008. La alegerile locale din 9 iunie, a pierdut în fața contracandidatului său independent Benkő Árpád-Jenő, după ce a obținut doar 499 de voturi  (40,6%).

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu...
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu milionarul român sunt uluitoare
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”