News

Un primar USR-PLUS a făcut în câteva zile ce n-a făcut predecesorul său în 12 ani: ”Nu e timp de pierdut”

31.10.2020 | 16:02
Un primar USRPLUS a facut in cateva zile ce na facut predecesorul sau in 12 ani Nu e timp de pierdut
Un primar USR-PLUS a făcut în câteva zile ce n-a făcut predecesorul său în 12 ani: ”Nu e timp de pierdut”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un primar USR-PLUS ales la alegerile locale din 27 septembrie a demonstrat că poate face, în doar câteva zile, ceea ce predecesorul său nu a fost stare să facă timp de trei mandate, mai exact 12 ani.

Silviu Zinica a candidat din partea alianței USR PLUS la alegerile locale pentru un post de edil în comuna Smârdan din județul Galați și a reușit să oprească o hegemonie de trei mandate a lui Costică Stroea de la PSD.

ADVERTISEMENT

Noul primar spune că spune că de pe 27 septembrie (când a câștigat oficial alegerile locale) și până pe 29 octombrie (când și-a preluat mandatul) n-a pierdut nicio clipă, și a muncit cât e ziua de lungă pentru oameni.

Un primar nou ales din partea USR-PLUS a făcut în câteva zile ce n-a făcut predecesorul său în trei mandate

Cele spuse de Zinica nu sunt doar vorbe, ci sunt fapte materializate în schimbări importante pe care le-a adus comunei din județul Galați în scurtul timp trecut de la câștigarea alegerilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, noul primar al comunei gălățene Smârdan, Silviu Zinica, de la USR-PLUS, a reușit, în doar câteva zile, să instaleze boilere în școlile și grădinițele din localitate pentru ca școlarii să nu se mai spele pe mâini cu apă rece.

În ciuda faptului că se află la doar 700 m distanță de magistrala de gaz, Smârdanul nu avea un sistem de încălzire modern pentru elevi.

ADVERTISEMENT

”Am ajuns în anul 2020 și noi nu aveam apă caldă în școlile din comună. Știți ce temperatură are apa rece iarna, la țară? Are 4 grade Celsius. Atâta avea și apa Atlanticului când s-a scufundat Titanicul și au murit pasagerii!

Nu e timp de pierdut, așa că, având ajutorul prietenilor mei și al colaboratorilor, am cumpărat boilere pentru fiecare școală. Și am rezolvat în câteva săptămâni ce nu s-a făcut niciodată până acum.

ADVERTISEMENT

La școala din satul Mihail Kogălniceanu exista o centrală termică performantă, dar nu funcționa cum trebuie. Am reparat-o, iar acum lucrăm la instalație, astfel încât în clase să fie cald. Și în celelalte școli la fel, va trebui să asigurăm încălzirea!

Avem școală cu toalete în curte. Vă dați seama ce înseamnă pentru un copil să iasă prin zăpadă la toaletă și să se spele pe mâini cu apă la 4 grade Celsius? Am dat startul unui proiect pentru a rezolva această situație!”, a spus Silviu Zinica pentru Spotmedia.

Racordarea comunei la gaz, obiectivului edilului din Smârdan

Silviu Zinica mai spune că încă e că e mult de muncă până când Smârdanul să recupereze distanța față de secolul al XXI-lea. Deocamdată, acesta a făcut primii pași pentru a reușit să racordeze comuna la gaze naturale.

”În noaptea alegerilor, pe la 5.30 s-a terminat numărătoarea voturilor. În dimineața zilei următoare, pe la 8.30, m-am dus să iau dosarul de gaze. Comuna Smârdan nu are gaze (deși e lângă oraș).

Exista un proiect, dar era tras pe linie moartă la celebrul Fond Suveran de Investiții. Am insistat să deblocăm procedura.

Și acum avem încă șansa să câștigăm finanțare pentru racordarea comunei la gaze. Dar suntem contracronometru. Am lucrat și 12 ore pe zi doar la acest proiect.

Trebuie să finalizăm dosarul și să-l depunem pe 17 decembrie. Și dacă reușim, până la finele lui 2023, toată comuna se va putea racorda la gaz”, a mai declarat primarul comunei Smârdan pentru sursa citată.

Silviu Zinica, noul primar din Smârdan, are doar 38 de ani. Acesta a făcut facultatea și masterat la Universitatea Dunărea de Jos din Galați și a lucrat în ultimii ani în posturi de conducere din domeniul vânzărilor auto.

”Acum am 38 de ani. Și vreau ca măcar următorii 20 să mi-i dedic comunităților rurale din județul Galați. Sunt aici oameni pe care nu-i mai reprezintă nimeni”, a mai spus Silviu Zinica.

ADVERTISEMENT
Tags: