Sporturi

Un proces intentat de Ion Țiriac celor de la WTA, suspendat de un tribunal federal din New York

03.10.2018 | 20:35
Un proces intentat de Ion Tiriac celor de la WTA suspendat de un tribunal federal din New York

Ion Țiriac este în război cu WTA. Magnatul român a intentat un proces pentru defăimare împotriva forului care conduce tenisul feminin. Acțiunea a fost deschisă în Cipru, Spania și în România. Cei de la WTA au obținut astăzi, la un tribunal din New York, suspendarea procesului din Cipru, motivând că înainte ar trebui să existe un verdict din partea unei Curți de Arbitraj, cu specializare exclusiv de probleme sportive.

Aceeași măsură au încercat avocații WTA şi în ceea ce priveşte procesul din Spania, dar judecătorii au cerut date suplimentare şi au evitat încă să ia o decizie. În ceea ce priveşte acţiunea din România, aceasta nu a fost inclusă pe lista celor la care s-a cerut suspendarea la tribunalul federal din New York. Ilie Năstase este şi el parte în procesul din România, motiv pentru care nu s-a putut cere mutarea la o Curte de Arbitraj Sportiv. Nasty nu mai are nici o funcţie oficială în WTA.

Ion Țiriac, proces cu WTA pentru a-l apăra pe Ilie Năstase. De unde a pornit totul

Scandalul dintre Ţiriac şi Năstase pe de-o parte şi WTA de cealaltă parte a început în aprilie 2017, după un eveniment petrecut la finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, competiție patronată de omul de afaceri din România. A fost un meci câștigat de Simona Halep, în fața Kristinei Mladenovic, iar Ilie Năstase a fost în tribune, ca invitat al lui Ţiriac, spre nemulţumirea celor de la WTA.

La acel moment, Năstase era suspendat de WTA, după incidentele de la meciul de FedCup dintre România și Marea Britanie, atunci când Nasty, căpitan nejucător al României la acea vreme, a avut un conflict cu mai multe persoane din staff-ul vizitatoarelor. WTA, prin vocea lui Steve Simon, CEO al organizaţiei, şi-a exprimat nemulţumirea legată de faptul că suspendatul Năstase a fost în tribune. Acest lucru l-a deranjat teribil pe Țiriac, suficient cât pentru a deschide acel proces de defăimare.