News

Un profesor de neurobiologie de la Stanford surprinde: “COVID-19 nu este COVID şi nu este nou. Este SARS2”. Document

05.04.2020 | 08:58
Un profesor de neurobiologie de la Stanford surprinde COVID19 nu este COVID si nu este nou Este SARS2 Document
ADVERTISEMENT

Dr. Michael Lin de la Universitatea Stanford a explicat esenţialul despre noul coronavirus, denumit ştiinţific: SARS-CoV-2. Profesorul susţine că denumirea este foarte importantă. 

Un profesor de neurobiologie de la Stanford surprinde: “COVID-19 nu este COVID şi nu este nou. Este SARS2”! Vezi mai jos documentul

Documentul informativ (în limba engleză) pe care îl puteţi răsfoi mai jos arată că virusul denumit COVID-19 nu este COVID şi nici măcar nu este nou, susţine profesorul Michael Lin, care îşi argumentează afirmaţiile:

ADVERTISEMENT

 

 

“Nu este o discuție menită să distreze, să promoveze o idee, utilizând o grafică frumoasă. Prin urmare, va fi mult text, pentru că există o mulțime de informații care trebuie explicate. Graficele vor fi utilizate ca date primare. Va trebui să parcurgeți însă multă informație”, spune doctorul Lin.

Rezumatul prezentării doctorului Michael Lin de la Universitatea din Stanford. Sursa: euractiv.ro

“Populație totală
– 330.,000.000 SUA
– 40.000.000 California

• Victime trafic (accidente rutiler)
– 30.000 SUA
– 3.000 California

• Gripă (influenza)/sezon – 40.000 USA, între 22.000 și 55.000 (www.cdc.gov/flu/about/burden/preliminary-in-season-estimates.htm)
– 5.000 California.

ADVERTISEMENT

La o populație de 40.000.000, dacă jumătate este infectată, aceasta înseamnă o rată de mortalitate (infection fatality rate) de 0,025%. Dacă 25% fac gripă, rata de mortalitate este 0,05%.

COVID-19 se referă la boală, termen care este folosit în practică pentru a denumi un test de laborator cu rezultat pozitiv, indiferent de semne ale bolii sau simptome. OMS a introdus termenul COVID-19 în mare trombă (după săptămâni de discuții) în perioada în care virusul nu avea nume, prin urmare, au luat numele din presă, incorect.

ADVERTISEMENT

Un exemplu de utilizare greșită este afirmația potrivit căreia COVID-19 poate supraviețui pe suprafețe, ceea ce e un nonsens. Mai mult, COVID-19 este un nume imposibil pentru o boală, pentru că nu poți atașa cuvântul “virus” să decrii agentul patogen, COVID-19 virus ar suna prostește pentru că ar însemna virusul “coronavirus boală 2019”.

“Denumirea mai este înșelătoare și pentru că dă impresia că virusul este unul nou. Nu este”

OMS ar fi putut numi virusului SARS2, ceea ce ar fi fost deopotrivă corect și descriptiv [fiind vorba de un sindrom acut respirator]. 2019-nCOV a fost numele dat inițial de o anumită organizație de boli infecțioase, unde nCOV reprezinta un nou coronavirus. Dar acest nume este greu de utilizat pentru că începe cu termen generic (2019).

ADVERTISEMENT

Denumirea COVID-19 este în contradicție cu denumirile convenționale ale coronavirusurilor. Denumirea mai este înșelătoare și pentru că dă impresia că virusul este unul nou. Nu este. De fapt, este unul dintre cele mai puțin noi virusuri care duc la boli respiratorii, așa cum au fost izolate în epoca moleculară.

O trăsătură definitorie a acestuia constă în faptul că NU e nou.

• SARS-CoV-2 este numele Genbank pentru virus, deoarece este identic 96% ca secvență de nucleotide cu SARS-CoV, cauza SARS din 2003.

– Vom folosi acest nume deoarece este precis și informativ, dezvăluind similaritatea ridicată între acești doi agenți patogeni. Acest nume ne amintește astfel că putem deduce multe cu privire la SARS-CoV-2 din datele existente cu privire la SARS-CoV.

– În mod ironic, OMS a decis să nu numească virusul SARS-CoV-2 tocmai din acest motiv – pentru a pune în umbră relația dintre cele două virusuri. Fiind oameni de știință, noi urmărim clarificare, nu ambiguitate”, se arată în rezumatul prezentării făcute de doctorul Lin, conform Euractiv.ro.

ADVERTISEMENT