News

Un profesor din Oradea s-a filmat în timp ce îndeamnă elevii să nu respecte regulile de protecție: ”Jos botnița la copii!”. Video

23.09.2020 | 10:51
Un profesor din Oradea sa filmat in timp ce indeamna elevii sa nu respecte regulile de protectie Jos botnita la copii Video
Un profesor din Oradea s-a filmat în timp ce îndeamnă elevii să nu respecte regulile de protecție: ”Jos botnița la copii!”. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de Covid-19, perioadă în care apar zilnic infectări în rândul cadrelor didactice și a elevilor, un profesor din Oradea îndeamnă la nerespectarea regulilor.

Dascălul de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” s-a filmat pe el și pe elevii săi, în sala de clasă, cu măști de clovn, și a îndemnat la proteste față de purtarea măștilor și măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus în școli.

ADVERTISEMENT

În timpul gestului său iresponsabil, profesorul nu ezită să facă și propagandă politică pentru un activist implicat direct în protestul anti-mască din weekendul trecut.

Un profesor din Oradea îndeamnă elevii să nu respecte regulile de protecție: ”Jos botnița la copii!”

Într-o perioadă în care autoritățile, părinții și conducerile școlilor din țară luptă pentru respectarea regulilor de protecție față de infectarea cu Covid-19, un profesor îndeamnă la un comportament total opus.

ADVERTISEMENT

Marți, 22 septembrie, un profesor de sport din Oradea a pus la cale în clasă o scenetă în care i-a implicat și pe elevi. Atât el, cât și elevii, purtau măști ale unor personaje de benzi desenate.

Apoi, din înregistrare se vede cum profesorul începe să-i încurajeze pe elevi să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive. El nu se sfiește să-i numească pe copii ”animăluțe în țarc”.

ADVERTISEMENT

”Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest.…” își începe dascălul postarea pe Facebook, iar apoi începe discursul:

”Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

La un moment dat, acesta filmează elevii care au măști care reprezintă animale și spune că ”animăluțele au doar cinci minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos, merg la toaletă pe rând, dacă vor să tragă o gură de aer, la fel, pe rând, la geam să respire”.

Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest.JOS BOTNIȚA LA COPII !!!

Geplaatst door Nelu Sandu Pop op Maandag 21 september 2020

Reacția Inspectoratului Județean: ”Este inacceptabil așa ceva”

La scurt timp după apariția imaginilor cu profesorul de la liceul orădean a venit și reacția Inspectoratului Școlar General din județul Bihor.

”La nivelul inspectoratului școlar suntem în curs de redactare a documentelor pentru a depune o plângere penală pentru împiedicarea combaterii și prevenirii pandemiei.

Este inacceptabil să se întâmple așa ceva, în condițiile în care întreaga țară este cuprinsă în efortul de a stopa pandemia”, a spus inspectorul școlar general din Bihor, Virgil Blage, la Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: