News

Un profesor le dă veşti bune elevilor, după proba de Limba română la Bacalaureat: “Se poate lua nota 7”

01.07.2019 | 19:10
Un profesor le da vesti bune elevilor dupa proba de Limba romana la Bacalaureat Se poate lua nota 7

În cursul zilei de luni, 1 iulie, elevii claselor a XII-a din întreaga țară au trecut prin emoțiile primei probe scrise a examenului de Bacalaureat, cea la limba și literatura română. În ceea ce privește subiectele, mulți dintre tineri consideră că acestea au avut un grad destul de ridicat de dificultate, însă un cunoscut cadru didactic vine cu vești bune în acest sens.

Ce spune profesorul Jolan Vasiliu despre subiectele probei de limba română

Este vorba despre Jolan Vasiliu, profesor de limba română în cadrul Liceului Teoretic Jean Monnet, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din Capitală. Într-un interviu acordat recent, aceasta susține că poezia de la subiectul cu numărul trei a fost o surpriză, majoritatea absolvenților de liceu preferând romanul pentru partea de eseu. „Ei preferă romanul pentru că acolo ei povestesc, dar aspectul acesta rezumativ nu e apreciat absolut deloc. Probabil au scris mai puțin, dacă ar fi fost genul epic ar fi fost multe pagini, dar nu neapărat de calitate. Acum sigur, sunt și excepții”, a  declarat cadrul didactic, pentru Mediafax. 

Mai mult decât atât, Jolan Vasiliu susține că în rândul elevilor „există obiceiul, de a spune că nu se dă același subiect, cum a fost în anul precedent. Acum diferența față de anul trecut e foarte mică. Anul trecut a fost tot poezie , la real a fost Eminescu, Arghezi iar la uman au fost Blaga, Barbu”.

Jolan Vasiliu, profesor de limba română la Liceul Jean Monnet din Capitală
Jolan Vasiliu, profesor de limba română la Liceul Jean Monnet din Capitală

Primul două subiecte pot asigura nota 7

Dacă eseul bazat pe unul dintre textele liricie studiate i-ar fi putut pune într-o oarecare dificultate, profesorul de limba și literatura română de la Liceul Teoretic Jean Monnet este de părere că primele două subiecte au fost destul de accesibile, rezolvarea corectă a  acestora putând asigura cel puțin nota 7.

Sunt subiecte care se adresează tuturor, până la urmă din subiectul I și subiectul II se poate lua nota 7. Dacă nu dorești să pregătești absolut nimic la eseu, ceea ce mi s-ar părea absurd, dar din subiectele I și II se poate lua nota 7” , a mai spus Jolan Vasiliu