News

Un profesor orădean a murit la două săptămâni după vaccinare. Valeriu Gheorghiţă: “A fost o ruptură de aortă”. Update

08.02.2021 | 15:08
Un profesor oradean a murit la doua saptamani dupa vaccinare Valeriu Gheorghita A fost o ruptura de aorta Update
ADVERTISEMENT

Un profesor universitar din Oradea a murit la mai bine de două săptămâni după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer/BioNTech.

Profesorul avea probleme cu inima

UPDATE, ora 15:15 / Simona Dzitac, soția profesorului universitar, a venit cu lămuriri. Aceasta a reacționat pe Facebook, dezvâluind că decesul a fost cauzat de o boală de inimă pe care o avea de mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

“Dragi prieteni, Au aparut in cursul zilei de astazi tot felul de stiri false in presa si televiziune privind decesul sotului meu, Dzitac Ioan! Fac precizarea ca aceste stiri care leaga decesul sotului meu de vaccinul anti COVID de la Pfizer SUNT FALSE!

Sotul meu a fost bolnav de inima de multi ani si acesta a fost motivul pentru care a decedat! Va rog sa nu luati in seama stirile false care apar in diverse surse! Iar, celor care difuzeaza astfel de informatii, va rog sa lasati familia sa-si planga necazul si nu mai inventati tot felul de informatii care sa induca lumea in eroare! Sunteti penibili! Si… ca o completare… si eu ma vaccinez!”, este mesajul transmis duminică seară de Simona Dzitac, profesor la Universitatea din Oradea.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, confirmă ceea ce susţine soţia profesorului orădean. Medicul subliniază  susține că decesul cadrului didactic nu are nicio legătură cu vaccinarea, ci cu o ruptură de aortă. “Este vorba de o ruptură de aortă”, a explicat doctorul.


Știrea inițială / Decesul profesorului este anchetat de autorități pentru a determina dacă este legat de administrarea serului. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă susţine că nu există, în prezent, elemente care să ateste această legătură.

ADVERTISEMENT

Profesorul Ioan Dzitac a fost timp de opt ani rector al Universității Agora din Oradea și peste o săptămână ar fi împlinit 68 de ani.

Primise prima doză de vaccin pe 21 ianuarie

Profesorul Ioan Dzitac a primit doza de vaccin contra COVID-19 în data de 21 ianuarie. După vaccinare profesorul a împărtășit experiența pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

„21.01.2021: Azi m-am vaccinat la Centrul din Orăşelul Copiilor din Oradea. Organizare foarte bună, totul a fost conform programării. Floare la ureche.

22.01.2021: Totul este OK după Pfizer-BioNTech vaccin”, a scris Ioan Ditzac.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă susţine că nu există, în prezent, elemente care să lege decesul profesorului Dzitac de vaccinul Pfizer. Ioan Dzitac a fost rector al Universităţii Agora Oradea. Peste 7 zile ar fi împlinit 68 de ani.

Autorităţile au declanşat o anchetă în urma morţii profesorului iar necropsia urmează să stabilească motivul exact al decesului.

Universitatea Agora a postat un mesaj în care a menționat: „Profesorul Dzitac a decedat. Este incredibl de dificil să ne gândim că am pierdut un coleg atât de blând, un prieten, un profesor și cercetător briliant. El a fost rectorul Universității Agora timp de opt ani de zile. Odihnește-te în pace, Ioan!”

ADVERTISEMENT