News

Un profiler acuză dur Poliția. Crimele de la Onești puteau fi evitate: ”Dacă voia să-i omoare, o făcea din primul minut”

07.03.2021 | 16:41
Un profiler acuza dur Politia Crimele de la Onesti puteau fi evitate Daca voia sai omoare o facea din primul minut
ADVERTISEMENT

Mihaela Brooks, profiler român stabilit în Canada, critică dur Poliția Română după crimele de la Onești și le consideră responsabile pentru deznodământul tragic.

„Într-o oră treceam la executarea tragerii cu arma de foc. S-a pierdut mult timp până a venit cineva de la județ. Când ai de-a face cu un astfel de individ cu probleme psihice grave, n-ai ce să negociezi. Negociatorul, din primele secunde, își dă seama dacă e monolog din partea celuilalt”, a precizat Mihaela, potrivit Wowbiz.

ADVERTISEMENT

Ea susține că poliția este mai vinovată de moarte celor doi bărbați decât ucigașul Gheorghe Moroșan.

Mihaela Brooks, despre crimele de la Onești: „Într-o oră treceam la executarea tragerii cu arma de foc”

Detalii șocante despre crimele din Onești. Ce spune bărbatul care i-a găzduit pe șefii operațiunii
Foto: You Tube

Mihaela Brooks a ascultat declarațiile a doi ofițeri în rezervă ai Poliției Române și consideră că n-au idee ce înseamnă negocierea.

ADVERTISEMENT

„Nu știu ce grade au, cum se lăudau cât de negociatori au fost. În primul rând, acest mesaj este pentru ei.(…) Îmi venea mie să-i iau ostatici pe Chesnoiu și pe Ionescu, să-i leg de un scaun și să le spun ce înseamnă negocierea. Doi oameni au murit și au murit în primul rând din vina poliției.(…) Eu aș spune că e o competiție între poliția din Onești și cea din Caracal, care e mai incompetentă!”, a precizat profilerul, conform sursei citate.

Brooks critică poliția pentru că nu a încercat și o abordare emoțională care ar fi putut să ajute la calmarea ucigașului.

ADVERTISEMENT

„Doi oameni au murit și au murit în primul rând din vina poliției”

Cum a reacționat soția unuia dintre bărbații uciși la Onești. ”M-am întâlnit aseară cu ea şi este devastată”

„La locație, nu s-a făcut nici o încercare a negociatorului să fie cât mai aproape de criminal, să aibă un dialog cât de cât mai strâns. Pentru criminal, luarea de ostatici a fost o metodă de a atrage atenția la problemele pe care le are. Când îți dai seama ce fel de luare de ostatici este, știi motivația, tu, ca negociator trebuie să știi care este procedura. Timpul a fost de partea negociatorului. Când avem un astfel de caz, emoțional și instrumental, trebuie să te aștepți la o schimbare, de la o stare la alta și trebuie să știi să faci intervenția de criză.

Am înțeles că el vorbea pe balcon iar polițiștii râdeau jos, au venit cei de la intervenții fără berbec, fumau, totul era bine-mersi. Gândiți-vă acum, tu ca persoană care te simți nedreptățită, indiferent care este motivul, chemi poliția și în același timp vezi autoritățile că râd, fumează, efectiv de ignoră.

ADVERTISEMENT

Normal că era de așteptat să reacționeze mai violent decât la început. Dacă voia să-i omoare, o făcea efectiv din primul minut, nici nu stătea atâta timp.(…)”, a declarat Mihaela Brooks.

Cum se intervine asupra infractorului care sechestrează o persoană?

Sindicatul EUROPOL acuză intervenția în crimele de la Onești: ”Ne-a demonstrat haosul instituţional”
Sursa foto – facebook

„Când vorbim de intervenția tactică, este un lanț de relații: negociator – comandant de criză – echipa tactică de intervenții. Negociatorul îi spune comandantului când răpitorul este mai calm, se poate interveni iar când echipa intervine, prima metodă, dacă se poate, este să folosească o prindere non-letală. Poți folosi gaze lacrimogene, spray cu piper, etc.

Dacă nu se poate, atunci cu arma. Dacă negociatorul simte că răpitorul devine mai agresiv, atunci un sniper din blocul de vizavi să-l împuște letal sau non-letal și să fie salvați ostaticii”, a mai spus Mihaela Brooks.

  • „Prima vină aparține autorităților, abia după aceea a criminalului și sper ca toți cei care sunt vinovați, să plătească”, a concluziat profilerul stabilit în Canada.
ADVERTISEMENT