Fotbal international

Un program mai încărcat decât Liverpool! Mark Hughes a jucat două meciuri în ţări diferite, totul în aceeaşi zi

17.12.2019 | 16:22
Un program mai incarcat decat Liverpool Mark Hughes a jucat doua meciuri in tari diferite totul in aceeasi zi
Mark Hughes a jucat două meciuri în ţări diferite, totul în aceeaşi zi, la distanţă de două ore
ADVERTISEMENT

Liverpool va juca două meciuri în 24 de ore, iar Jurgen Klopp s-a plâns de această situaţie în repetate rânduri. Cu toate acestea, Mark Hughes, fost fotbalist al lui Manchester United, a avut un program mult mai încărcat: a evoluat în două meciuri disputate în ţări diferite, la două ore distanţă.

Mark Hughes a stabilit un record pe care Liverpool nu l-a putut bate

Pe 11 noiembrie 1987, Mark Hughes a scris istorie şi a jucat două meciuri în ţări diferite, reuşind această performanţă în aceeaşi zi. În urmă cu 32 de ani, fostul atacant era legitimat la Bayern Munchen, unde era împrumutat de Barcelona, şi scria istorie.

ADVERTISEMENT

La prânz, Mark Hughes a fost integralist în Cehoslovacia – Ţara Galilor 2-0, ultimul meci din Grupa 6 pentru preliminariile EURO 1988. Galezii aveau nevoie de o victorie pentru a obţine calificarea, însă atacantul lui Bayern Munchen nu a reuşit să facă diferenţa la Praga.

În aceeaşi, Bayern Munchen se duela cu Borussia Monchengladbach într-o rejucare din turul 2 al Cupei Germaniei. Jupp Heynckes, antrenorul bavarezilor, îl dorea pe Mark Hughes pe teren, iar Uli Hoeness, managerul general al clubului, a făcut tot posibilul să-l aducă la Munchen.

ADVERTISEMENT

După înfrângerea de la Praga, Mark Hughes s-a întors imediat la Munchen

Pentru a-l putea aduce la Munchen, Uli Hoenes a făcut un adevărat plan. “A dat o mulţime telefoane. Avioane private, maşini, totul era pus în aşteptare, cu un program în care fiecare minut conta. Nu-mi venea să cred că se întâmpla aşa ceva”, şi-a amintit Hughes.

Totul era incredibil din moment ce Mark Hughes jucase doar trei meciuri, două dintre ele pentru naţionala Ţării Galilor, în ultimele două luni. Acum, după partida de la Praga, atacantul galez se îndrepta spre Munchen, unde urma să bifeze al doilea meci al zilei.

ADVERTISEMENT

Călătoria de la Praga la Munchen: “Lada – avion privat – Porsche”

“În afara stadionului de la Praga mă aştepta o Lada, cu motorul pornit deja, care m-a dus la aeroport. Îmi părea că mergem cu o viteză uluitoare. Am urcat într-un avion privat şi am ajuns în cateva zeci de minute la Munchen. 

Acolo mă aştepta un Porsche al lui Uli Hoeness, care m-a dus în viteză la Olympiastadion. La pauza meciului din Cupa Germaniei eram deja pe teren şi mă încălzeam. Niciun coleg al meu nu a ştiut că o să fiu adus pentru acest meci.

ADVERTISEMENT

M-au adus la stadion şi am intrat pe ascuns. Hoeness şi-a dorit ca intrarea mea pe teren să fie un impact psihologic major pentru adversari şi aşa a fost”, a mai povestit Mark Hughes.

Bayern Munchen a reuşit să câştige meciul cu Borussia Monchengladbach, scor 3-2, însă calificarea a venit abia după cele 30 de minute de prelungiri. Mark Hughes a jucat în a doua repriză şi, chiar dacă nu a marcat, şi-a ajutat colegii să ajungă în optimile de finală ale Cupei Germaniei.

Cine este Mark Hughes, fotbalistul care ajucat două meciuri în aceeaşi zi

Mark Hughes a fost un produs al centrului de copii şi juniori al lui Manchester United, echipă pentru care a jucat între 1980-1986 şi 1988-1995. Între 1986 şi 1988, galezul a evoluat pentru Barcelona, care l-a împrumutat la Bayern Munchen pentru sezonul 1987-1988.

Pe finalul carierei, Mark Hughes a mai jucat pentru Chelsea, Southampton, Everton şi Blackburn Rovers. După ce s-a retras, fostul jucător al lui United a devenit antrenor şi a pregătit naţionala Ţării Galilor între 1999 şi 2004.

După episodul de la naţionala Ţării Galilor, Mark Hughes le-a antrenat pe Blackburn Rovers, Manchester City, Fulham, QPR, Stoke City şi Southampton. Este liber de contract de pe 2 decembrie 2018, când a fost înlocuit cu Ralph Hasenhuttl pe banca “Sfinţilor”.

ADVERTISEMENT