News

Un psihiatru celebru o desființează pe Alina Gorghiu după ce șefa Senatului a cerut să fie uitate traumele de la Revoluție: ”E o imbecilitate, madam”

Alina Gorghiu, președintele Senatului, le-a transmis revoluționarilor să uite de traumele Revoluției din 1989 și să participe activ la construcția din prezent a țării.
21.12.2022 | 21:27
Un psihiatru celebru o desfiinteaza pe Alina Gorghiu dupa ce sefa Senatului a cerut sa fie uitate traumele de la Revolutie E o imbecilitate madam
Alina Gorghiu, criticată dur. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mesajul acesteia era menit să transmită oamenilor că e vremea să treacă peste acel moment și să ajute activ la dezvoltarea societății de acum, însă a fost un mesaj interpretabil.

Alina Gorghiu, desființată de un psihiatru celebru

”Sunt bucuroasă că am avut ocazia să fiu alături de ei (participanţii la Revoluţia din 1989 de la Timişoara – n.red.) astăzi şi le urez un lucru pe care li-l urez tuturor românilor: să uite traumele de la Revoluţie, să îşi aducă aminte că au ajutat enorm de mult această Românie cu efortul şi cu curajul lor şi să participe activ la eforturile societăţii româneşti, pentru că perioada este foarte complicată şi avem nevoie de fiecare om într-un 2023 care va fi unul dificil”, a tranmis Alina Gorghiu, după o întâlnire cu mai mulți revoluționari lA Timișoara.

ADVERTISEMENT

Reacția Alinei Gorghiu nu a fost apreciată de oameni, care nu cred că a fost oportun să li se transmită că ar trebui să uite ”traumele de la Revoluție”.

Cunoscutul psihiatru Gabriel Diaconu a măturat pe jos cu Gorghiu pentru acest mesaj care e considerat ”o imbecilitate”.

ADVERTISEMENT

Îmi place de Alina Gorghiu. Îmi place mult, dar mult de cariera ei. Îmi place de părul ei, lasă impresia că poate să conducă (și) curent electric. Îmi place dicția ei. Felul în care rulează ”r-ul” mi se pare absolut delicios. Femeile cu mici impedimente foniatrice sunt fermecătoare. Nu femeile, să nu fiu sexist. Oamenii cu anumite particularități de vorbire au un nu-știu-ce. Au un vino-încoace. Sigmatismul te face memorabil. Rotacismul te înșurubează cui te ascultă.

Gabriel Diaconu: Dacă dai teză la empatie într-o clasă de nuci, tot nu iei notă de trecere”

Președintele Senatului României, doamna Alina Gorghiu, această prezență perenă în politica românească ale cărei realizări sunt de anvergură indubitabil istorică, persoana pe care ne bazăm în caz de – Doamne Ferește – decapitare a verticalei puterii să continuă să conducă statul român prin restriște, a realizat în cel de-al 33-lea an de la Revoluția din 1989 că e timpul să…uităm traumele. Să mergem înainte (ca popor). Să dăm trecutului ce-i al trecutului.

ADVERTISEMENT

Ce atâta tevatură. Ce atâta tam-tam. Mâine poimâine a trecut juma’ de secol de la carnagiul din Decembrie și noi tot dăm înainte, ca babele ălea bocitoare care strică petrecerea, mai storc o lacrimă, o mai dau pe nostalgie. Ce atâta spirit morbid. E timpul să privim înainte.

Măi cucoană, Dumneata dacă dai teză la empatie într-o clasă de nuci, tot nu iei notă de trecere. Hai s-o luăm cu începutul. Morții. În actuala Coaliție de guvernare, Procurorul General al României a anunțat public re-deschiderea Dosarului Revoluției. De ce avem un Dosar al Revoluției? Pentru că, treijde ani și mai bine de la săvârșirea masacrelor de la Timișoara, București, Brașov, Sibiu, alte orașe ale țării, vinovații pentru uciderea oamenilor ieșiți în stradă, dar și desecrarea cadavrelor, ascunderea probelor, trimiterea unora la crematorii, iar lista poate să continue, tot n-avem o imagine clară privind piramida autorității, a responsabilității, iar cei puțini identificați, judecați ori condamnați au beneficiat de blânda restaurație iliesciană a anilor 90.

ADVERTISEMENT

Răniții. Pe lângă cei peste 1000 de morți (numărul oficial variază către aproape 1400), au existat de peste trei ori mai mulți răniți. Unii au fost răniți prin împușcare. Alții au fost răniți prin lovire cu corp dur. Alții au fost închiși și torturați. Alții au fost bătuți până la inconștiență. Dar un bilanț complet al suferinței ulterioare, pentru unii cronică, pentru tot restul vieții, nu doar că n-a fost făcută sistematic, profesional, dar a ajuns – periodic – subiect de batjocură pentru acești oameni, obligați periodic să își re-evalueze ”încadrarea în grad de handicap” încât să continue să beneficieze de anumite drepturi. Drepturi care li se cuvin, nu-s cadouri făcute de la înălțimea jilțului parlamentar”, a transmis psihiatrul.

Șefa Senatului, umilită de psihiatru: ”Nu există multe palme ironice pe care să le poată, oferi, soarta, decât apariția speciei dumitale de politician”

Alina Gorghiu ar trebui să fie mai empatică, e de părere medicul, în condițiile în care cei care au murit la Revoluție au făcut posibil ca țara noastră să fie unde este.

”Oameni precum mata, cucoană, existați și aveți astăzi platformă de diseminare de mesaj pentru că înaintașii voștri și-au dorit o altfel de lume, o altfel de țară, un altfel de destin. Nu există multe palme ironice pe care să le poată, oferi, soarta, decât apariția speciei dumitale de politician. Măcar, vorba aceea, relația cu politrucul era subiect de banc și subversie. În democrație nu gustăm la fel prostia stropită cu maliție.

Experiența de psihiatru care a lucrat inclusiv cu persoane care au suferit la Revoluție, care a ascultat istorisiri, povești, de la protagoniști necunoscuți ai unor drame ne-povestite, mă obligă să denunț declarațiile politicianului Gorghiu ca fiind absolut imbecile.

Este o imbecilitate, madam. Este genul de declarație boantă de orice logică, rațiune ori empatie pentru care, mai apoi, îți iei o vacanță prelungită de la viața publică, eventual te reprofilezi pe-o cracă socială mai adecvată, dacă se poate ecarisaj, deratizare sau parcuri și grădini. Pe vremuri, în copilăria mea, îi spuneam ”muci în fasole” sau ”oiște în gard”, a transmis psihiatrul.

ADVERTISEMENT
Tags: