Sporturi

Un pugilist care a fost la Jocurile Olimpice, acuzat de crimă! Riscă pedeapsa cu moartea

04.05.2021 | 15:45
Un pugilist care a fost la Jocurile Olimpice acuzat de crima Risca pedeapsa cu moartea
ADVERTISEMENT

Un pugilist care a fost la Jocurile Olimpice din 2012 este acuzat de crimă în Puerto Rico, după ce ar fi ucis o femeie însărcinată care pretindea că copilul este al lui.

Felix Verdejo Sanchez, în vârstă de 27 de ani, a fost reținut fără drept a fi eliberat pe cauțiune și riscă acum chiar și pedeapsa cu moartea.

ADVERTISEMENT

Conform The Guardian, sportivul și avocații săi au refuzat să facă vreun comentariu, iar poliția a spus că acesta nu a cooperat inițial și a refuzat să răspundă la întrebări.

Pugilistul Felix Verdejo a fost la Jocurile Olimpice, iar acum e acuzat de crimă

Pugilistul Felix Verdejo, care a reprezentat Puerto Rico la Jocurile Olimpice din 2012 și a devenit boxer profesionist în acel an, este acuzat de crimă cu premeditare și este de așteptat ca procesul acestuia să înceapă în curând.

ADVERTISEMENT

Verdejo ar fi lovit-o cu pumnul în față pe Keishla Rodriguez și i-a injectat o seringă plină cu o substanță neidentificată cumpărată de la un complex de locuințe publice din San Juan, capitala statului Puerto Rico.

Se pare că pugilistul i-ar fi legat brațele și picioarele femeii cu sârmă și i-a legat de picioare o greutate înainte să o arunce de pe un pod. O altă informație spune că Felix Verdejo ar fi avut un complice care nu a fost încă identificat. ”Acesta este un caz eligibil pentru pedeapsa cu moartea”, a spus judecătorul, Camille Velez.

ADVERTISEMENT

Verdejo este căsătorit și are un copil

Keishla Rodriguez, care a fost dată dispărută joi, după ce nu s-a prezentat la locul de muncă, a fost găsită sâmbătă într-o lagună lângă San Juan. Autoritățile au identificat-o duminică datorită amprentei dentare.

Familia victimei a spus că aceasta era însărcinată cu copilul lui Verdejo. Keila Ortiz, mama victimei, a declarat reporterilor că fiica ei a sunat-o joi și i-a spus că Verdejo va veni în vizită la ea pentru a vedea rezultatele unui test de sarcină. ”I-am spus: ‘Fii atentă’, pentru că el o amenințase deja”, a spus Keila Ortiz.

ADVERTISEMENT

Mama tinerei omorâte a mai dezvăluit faptul că pugilistul i-a cerut fiicei sale să nu păstreze copilul pentru a nu-i afecta cariera și familia. Felix Verdejo este căsătorită și are o fiică, dar o cunoștea pe Keishla Rodriguez încă din liceu și a menținut o relație cu ea.

Proteste masive în Puerto Rico

Cazul i-a revoltat pe mulți în Puerto Rico, unde o altă femeie a fost găsită recent arsă după ce a depus o plângere privind violența domestică pe care un judecător a respins-o. Un alt judecător a anunțat o anchetă asupra acelei decizii.

Sute de oameni s-au adunat duminică pe un pod care traversează laguna unde a fost găsit cadavrul lui Rodriguez pentru a cere dreptate pentru ea și pentru alte femei ucise. Majoritatea protestatarilor au venit cu flori pe care le-au aruncat în apă.

ADVERTISEMENT