Sport

Un puști de 18 ani a semnat cu Dinamo pe șase ani. A fost titular în derby-ul cu FCSB

Achizițiile ”pe repede înainte” ale lui Dinamo nu au confirmat, așa că oficialii clubului din Ștefan cel Mare au decis să dea credit tinerilor jucători crescuți în propria curte.
15.09.2021 | 19:03
Un pusti de 18 ani a semnat cu Dinamo pe sase ani A fost titular in derbyul cu FCSB
Costin Ionut Amzar și-a prelungit contractul cu Dinamo pe șase ani. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dinamo nu a depășit criza din sezonul precedent. Ultimele achiziții nu au confirmat, astfel că jucătorii crescuți în propriul centru de copii și juniori au devenit o prioritate pentru oficialii din Ștefan cel Mare.

Un fotbalist ce abia a împlinit vârsta majoratului a semnat un contract pe 6 ani cu fosta campioană a României.

ADVERTISEMENT

De trei ori integralist în ultimele 4 meciuri

Costin Ionuț Amzar este internațional sub 19 ani, abia a împlinit 18 ani și a primit cadou de majorat un contract pe șase ani la Dinamo.

Fotbalistul, necunoscut pentru cei mai mulți dintre iubitorii ”Sportului Rege”, începe să se impună în primul 11 al trupei din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Amzar a fost titular în ultimele patru meciuri ale ”câinilor” și este văzut ca unul dintre jucătorii în jurul căruia se poate reconstrui echipa.

A debutat în tricoul lui Dinamo pe 18 august, în eșecul echipei lui de la Mioveni, 0-1. La prima apariție în Liga 1 a fost integralist. De atunci a mai prins 90 de minute cu Farul Constanța, 39 de minute cu FC Argeși și din nou 90 de minute cu marea rivală FCSB.

ADVERTISEMENT

”Costin Ionuț Amzar, contract până în 2027.
Fundașul stânga Costin Ionuț Amzar a semnat prelungirea raporturilor contractuale cu Dinamo București până în vara anului 2027”, a anunțat administratorul special Iuliu Mureșan pentru pagina oficială de Facebook a clubului.

Dinamo se ”bate” iar la retrogradare

Fosta mare campioană a României traversează cea mai grea perioadă de la înființare. Abandonată de fostul finanțator, Ionuț Negoiță, care a cedat pachetul majoritar de acțiuni unor presupuși investitori spanioli, Dinamo a fost aproape de cea mai mare rușine în sezonul trecut, când a petrecut cea mai mare parte în subsolul clasamentului.

ADVERTISEMENT

În noul campionat, ”câinii” au început entuziasmant, dar și-au pierdut din răutate cu fiecare etapă care a trecut. Problemele juridice, interdicția temporară de a efectua transferuri și restanțele financiare apasă greu pe umerii fotbaliștilor care încă își caută liniștea.

După doar 8 etape scurse din actualul sezon, Dinamo a coborât periculos de mult în clasament. Se situează pe loc de baraj (14), iar perspectivele nu sunt deloc încurajatoare.

Nici Dario Bonetti, antrenorul care s-a conformat situației crâncene din Ștefan cel Mare nu mai are viitor. Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Sorin Colceag va conduce echipa în perioada imediat următoare, până când va fi instalat un nou tehnician.

ADVERTISEMENT