Fotbal international

Un puști de 9 ani vrea să îl înlocuiască pe Wayne Rooney la Derby County. Video

28.11.2020 | 13:13
Un pusti de 9 ani vrea sa il inlocuiasca pe Wayne Rooney la Derby County Video
ADVERTISEMENT

Povestea sfârșitului de săptămână vine din Anglia, acolo unde un puști de doar 9 ani vrea să devină noul manager al lui Derby County. În prezent, interimar la „berbeci” este Wayne Rooney.

După demiterea lui Philip Cocu, olandezul care nu a reușit să obțină rezultatele dorite cu Derby, clubul din Championship l-a numit pe Wayne Rooney interimar.

ADVERTISEMENT

Un puști de 9 ani vrea să devină managerul permanent al echipei și i-a trimis o scrisoare de intenție lui Mel Morris, președintele clubului. Toby Hall a vorbit apoi, pentru BBC, despre planul său ca manager al lui Derby.

Un puști de 9 ani vrea să devină managerul lui Derby County. Emoții pentru Wayne Rooney

În vârstă de 35 de ani, Wayne Rooney nu mai este doar fotbalistul lui Derby County, ci a devenit și managerul interimar al echipei odată cu plecarea lui Philip Cocu. Fostul idol al fanilor lui Manchester United și Everton visează să primească definitiv funcția, însă nimic nu este deocamdată decis.

ADVERTISEMENT

Mai ales că pe fir a intrat și un puști de doar 9 ani, fan al lui Derby, care i-a scris președintelui Mel Morris pentru a-l informa că vrea să preia el funcția de manager. Puștiul Toby Hall a argumentat că formația din Derby are nevoie de idei noi: „Un club care a marcat doar cinci goluri în 12 meciuri, dintre care a câștigat o singură partidă, e clar că are nevoie de o îmbunătățire în atac”.

Jurnaliștii de la BBC Radio i-au făcut o surpriză lui Toby Hall, după ce au aflat despre povestea lui. Ei au organizat un interviu video online cu puștiul de 9 ani, iar pe fir a intrat și Mel Morris. Nonșalant și foarte încrezător, Toby a prezentat avantajele de a fi numit managerul lui Derby.

ADVERTISEMENT

„Nici nu credeam că îmi va răspunde la mesaj. Îmi place foarte mult fotbalul. Nu știu exact cum l-aș aborda pe Wayne Rooney, dar probabil i-aș spune că trebuie să își îmbunătățească jocul ofensiv. Totuși, nu știu exact, pentru că e foarte bun.

Dacă aș renunța la școală pentru acest job, probabil mi-aș lua un tutore să se ocupe de mine. Ca să pot să studiez și să fiu prezent și la meciuri. Bunicii mei locuiesc la mai puțin de 10 km de stadionul lui Derby și probabil aș putea să locuiesc acolo”, a spus Toby Hall în timpul interviului

ADVERTISEMENT

Și Mel Morris a fost surprins de abordarea puștiului și l-a lăudat pentru modul în care a reușit să se descurce indiferent de dificultatea înterbărilor adresate.

„Orice probleme ți-aș pune în față, văd că ai o soluție pentru fiecare. Te-ai gândit mult la treaba asta și mi se pare absolut grozav să constat acest lucru”, a spus Morris.

ADVERTISEMENT