Fotbal intern

Un rapidist, ATAC DUR la Moraru: “Să-mi dea banii!”

Problemele financiare la Rapid par fără sfîrşit. Chiar dacă în ultimele săptămîni s-au plătit o parte din restanţe, acestea au fost îcnasate doar de jucătorii care, în acest moment, se...
09.11.2014 | 18:28
Un rapidist ATAC DUR la Moraru Sami dea banii
ADVERTISEMENT

Problemele financiare la Rapid par fără sfîrşit. Chiar dacă în ultimele săptămîni s-au plătit o parte din restanţe, acestea au fost îcnasate doar de jucătorii care, în acest moment, se află sub contract cu echipa din Giuleşti. Cei care au plecat între timp de la club, fie definitiv fie împrumut, par să fi fost uitaţi între timp de conducere, cu toate că au salarii restante pe mai multe luni. Un exemplu este Ionuţ Voicu, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai Rapidului din sezonul trecut, care în acest moment este împrumutat la CSMS Iaşi. Cu opt luni restante, fundaşul dreapta a vorbit pentru FANATIK.RO despre relaţia pe care o are în prezent cu oficialii Rapidului.

Salut, Ionuţ! Ţi-ai recuperat din banii pe care ţi-i datorează Rapidul?

– Nu, nici vorbă! Nu am primit nici măcar un telefon, să se discute cu mine! Îl tot văd pe domnul Moraru că spune că se rezolvă, că plăteşte din restanţe, dar văd că plăteşte numai la cei care joacă acum acolo. Am sperat că o să-mi intre şi mie ceva pe card, însă degeaba. Tot opt salarii restante am!

ADVERTISEMENT

Ai discutat cu cineva din conducere?

– Absolut deloc de cînd am plecat la Iaşi! Nimeni nu m-a căutat, niciun telefon, nimic. Asta mă deranjează cel mai tare! Că văd pe la televizor cum spune domnul Moraru că totul e bine, că se rezolvă şi eu n-am primit un leu. El să se gîndească şi la noi cei care ne-am nenorocit anul trecut pentru Rapid în liga a doua, pe la Tărlungeni şi Brăila! Atunci eram buni şi acum nu mai sîntem? Păi domnul Moraru a găsit echipa în prima ligă, cu banii de pe drepturile TV în cont, aşa e frumos, e uşor. Însă dacă nu munceam noi acest lucru nu era posibil! Să-mi dea banii! Să ne dea banii tuturor cărora ni se cuvin!

Ce ai de gînd să faci acum?

– Nici nu ştiu! Sînt foarte mîhnit! Nu am vrut să abordez acest subiect înainte de meciul direct Rapid – Iaşi că, deh, am zis să nu creez tensiune, să mai aştept. Dar cît să mai aştept?! Este vorba despre munca mea, despre orgoliul meu! Ultima soluţie este să depun cerere de faliment! E ultimul lucru pe care mi-aş dori să-l fac, dar văd că sînt oarecum forţat. Mă doare sufletul numai la gîndul că aş putea crea probleme la Rapid, fiindcă indiferent de situaţie aici am trăit cele mai mari satisfacţii ale carierei şi m-am simţit cu adevărat fotbalist!

ADVERTISEMENT

2.FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CS CONCORDIA CHIAJNA 2-1,BARAJ LIGA 1 (13.07.2013)

“Se vrea ca noi să băgăm Rapid în faliment!”

Nici aşa nu ştii însă dacă îţi vei recupera banii…

– Ştiu, poate că asta se şi urmăreşte… Să facem noi cereri, să băgăm Rapidul în faliment şi apoi să ne arate conducerea cu degetul pe noi. Că, <<uite, bă! Voicu, Moldovan, ăştia au vrut răul Rapidului, l-au dus la faliment!>> Ca să se spele ei pe mîini şi să ne pună suporterii în cap. Dar eu ce ar trebui să fac? Să renunţ la munca mea? Am înţeles situaţia o dată, după ce a plecat domnul Copos am primit doar 10 la sută din cinci salarii. Am acceptat pentru Rapid. Apoi am semnat păsuire cu actualele restanţe, ca să ia clubul licenţa, să poată juca în Liga 1. Nu puteam să mă opun, normal. Dar paharul s-a umplut!

Ţi s-a promis cînd ai semnat pentru păsuirea datoriilor că se rezolvă repede?

– Păi noi am semnat în primăvară şi ni s-a zis că pînă la 30 iunie se rezolvă, că vin şi banii din drepturile TV şi uite în ce zi sîntem… De cînd am plecat de la Rapid, nu m-a căutat nimeni, însă atunci cînd a fost vorba să renunţ la 6.000 de lei pentru obţinerea licenţei repede am primit telefon. Ionuţ Voicu nu e absurd, acceptă negocieri, să mai lase de la el, însă mă deranjează că nimeni nu mă bagă în seamă! Să-mi spună şi mie cineva: <<Băi, Ionuţ, îţi putem doar şase sau şapte salarii, jumate acum, jumate în trei luni!>> Că am lăsat mereu de la mine, însă nu vreau să fiu ignorat complet, nu este normal!

ADVERTISEMENT

În vară îţi expiră împrumutl la Iaşi. Ai de gînd să revii la Rapid?

– Teoretic aşa ar trebui, dar în situaţia asta ce să fac? Am familie, am copil, nu trebuie să aduc bani acasă?! Eu habar nu am dacă domnul Moraru a investit din banii lui, nici nu este treaba mea, însă am înţeles că el vrea doar să managerieze. Păi aşa a fost şi în trecut, cu domnii Zamfir şi Cristescu. Au manageriat, n-au investit nimic şi l-au vîndut pe Ioniţă. Aşa pot să manageriez şi eu sau oricine altcineva, ce e asta?! Ei dădeau vina pe Andronache. Dar ea a plecat de vreo trei săptămîni de la club! Ce s-a schimbat?! Mie nu mi se pare că s-a produs vreo modificare!

49 de meciuri oficiale a jucat Ionuţ Voicu pentru Rapid

26 de partide şi-a trecut în cont fundaşul numai în liga a doua pentru giuleşteni
P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

ADVERTISEMENT
Tags: