News

Un regizor german, atacat de urs în timp ce filma documentare în Munții Carpați: ”S-a întâmplat incredibil de repede”

Un regizor german, atacat de urs în timp ce filma documentare în Munții Carpați: ”S-a întâmplat incredibil de repede”. Cum a scăpat după acest atac.
29.05.2023 | 14:15
Un regizor german atacat de urs in timp ce filma documentare in Muntii Carpati Sa intamplat incredibil de repede
Un regizor german, atacat de urs. Foto: Corriere della Sera
ADVERTISEMENT

Un regizor german, atacat de urs în timp ce filma documentare în Munții Carpați: ”S-a întâmplat incredibil de repede”. Cum a scăpat după acest atac, care l-a luat prin surprindere. ”S-a întâmplat incredibil de repede”, transmite regizorul. Acesta recunoaște că a invadat spațiul ursului, astfel că nu crede că animalul e de vină.

Un regizor german, atacat de urs în timp ce filma documentare

Potrivit Correre della Sera, regizorul german Andreas Kieling a supraviețuit acestui atac al ursului brun în timp ce filma păsări în Munții Carpați. Regizorul a rememorat atacul petrecut în urmă cu două săptămâni, pe Facebook. ”S-a întâmplat incredibil de repede, nu am auzit ursul venind. A ieșit brusc din tufișuri. Instinctiv m-am apărat cu trepiedul, îndreptându-l spre gura animalului. Am auzit o bufnitură și mi-am văzut tot echipamentul zburând. Apoi m-am trezit imediat la pământ”, a scris Kieling.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a rămas cu urme vizibile după acest atac. ”Ursul era deasupra mea. Am încercat să-mi protejez capul și gâtul cu o mână. M-a mușcat, eram sigur că mi-a rupt mâna. Mi-a smuls tot scalpul. Totul a fost incredibil de rapid, ursul m-a mușcat de braț”, a povestit bărbatul. Cu toate acestea, Kieling îi ia apărarea animalului: ”Ursul este bine, și-a urmat doar instinctele. Eu am fost cel care i-a invadat habitatul, în adâncul sălbăticiei. De obicei, oamenii nu se aventurează atât de departe, nici măcar excursioniștii. Știam că acest lucru se poate întâmpla”.

În vârstă de 63 de ani, germanul s-a ales cu răni serioase la cap și la o mână, însă recunoaște că a mai fost atacat de urși în urmă cu mai mulți ani. ”Au fost două atacuri de urs în 28 de ani în Alaska, dar nu atât de violente ca acesta”, își amintește Kieling. Din fericire, a scăpat cu viața și rănile se vor vindeca, în timp, deși a avut nevoie ca acestea să fie cusute.

ADVERTISEMENT

”Pentru urși suntem la fel ca și alți prădători mari: un lup, un râs, o hienă, un tigru, un leopard, dar atâta timp cât nu intri într-o situație de conflict, de exemplu prin revendicarea unor surse de hrană ale ursului, de obicei nu se întâmplă nimic. Dar de data aceasta nu s-a întâmplat așa”, a completat regizorul.

Născut în 1959 în Gotha, Germania, bărbatul a devenit celebru pentru că a mers cu bicicleta de munte prin Himalaya, dar și pentru că a călătorit prin Groenlanda, în timp ce a lucrat ca și marinar sau pădurar. Bărbatul călătorește mereu prin lume ca și fotograf natural și realizator de documentare, încă din 1990. ”O fac pentru a documenta viața în sălbăticie, pentru a învăța din ea, fără a uita propriile limite”, își justifică bărbatul demersul.

ADVERTISEMENT

Andreas Kieling este considerat printre cei mai mari regizori care filmează animalele sălbatice, fiind de asemenea premiat de multe ori în întreaga sa carieră. E pasionat în special de zona Alaska, unde filmează luni de zile în fiecare an mai multe familii de urși grizzly. În timpul său liber locuiește la o fermă din Germania alături de familia sa.

Nu la fel de norocos a fost un bărbat din Codlea, Brașov, după ce un urs l-a atacat în timp ce păzea o stână de oi. Tânărul a fost alertat de mai mulți câini care au alergat spre un tufiș, însă de acolo a sărit un urs care l-a atacat furios pe bărbatul în vârstă de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

A ajuns în cele din urmă la spital, în stare gravă, cu mai multe răni în zona feței, scalpului, dar și a membrelor. Băiatul a fost salvat chiar de tatăl său, care l-a scos cumva din ghearele ursului și a chemat Poliția. Autoritățile încearcă acum să dea de urs și cel mai probabil acesta va fi ucis, pentru că riscă să atace și alți oameni, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT