Life

Un regizor român, premiat la Cannes. Filmul cu care Alexandru Belc a cucerit industria cinematografică 

Festivalul de film de la Cannes 2022. Alexandru Belc a fost premiat pentru cel mai bun regizor, în cadrul secțiunii Un Certain Regard. Filmul cu care a impresionat industria cinematografică.
28.05.2022 | 11:41
Un regizor roman premiat la CannesFilmul cu care Alexandru Belc a cucerit industria cinematografica
Regizorul român Alexandru Belc, premiat la Cannes. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Alexandru Belc a fost premiat la Cannes pentru cel mai bun regizor. Filmul său, ”Metronom”, a cucerit prin povestea de dragoste dintre doi liceeni, de pe vremea comunismului.

Alexandru Belc a cucerit publicul cu filmul său ”Metronom”

Alexandru Belc a fost premiat, mai exact, la secțiunea Un Certain Regard. Pelicula sa, ”Metronom” a fost lansată pe 24 mai, câștigând inimile publicului, la nivel internațional.

ADVERTISEMENT

”Mulțumesc festivalului pentru premiul pe care îl împart cu toată echipa. Acest film n-ar fi fost posibil fără implicarea tuturor celor care au crezut de la bun început în acest proiect: Cătălin Mitulescu, Martine Vidalenc, actorii: Mara Bugarin, Mara Vicol, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri, trupa de actori minunați din rolurile secundare.

Sunt onorat că Metronom a fost selectat în secțiunea Un Certain Regard, că am putut trăi emoția vizionarii filmului alături de o parte din echipă, într-o sală cu peste o mie de spectatori care au aplaudat minute în șir.

ADVERTISEMENT

A fost o experiență unică pe care doar un festival de talia Cannes-ului o poate oferi”, a declarat Alexandru Belc.

Tudor Vladimir Panduru, directorul de imagine al filmului, a ridicat premiul, potrivit Mediafax. La nivel național, va avea premierea la TIFF, pe data de 23 iunie, la Zilele Filmului Românesc, din Piața Unirii Open Air.

ADVERTISEMENT

Scurt rezumat al filmului ”Metronom”

”Metronom” se bazează pe o acțiune de la începutul anilor 70, când Ilie Năstase și Ion Țiriac jucau pentru Cupa Davis contra Statelor Unite. Doi liceeni îndrăgostiți ascultă emisiunea ”Metronom”, difuzată pe Europa Liberă, post de radio care era interzis de comuniști.

La un moment dat, cei doi iubiți scriu o scrisoare către realizatorul emisiunii, Cornel Chiriac. Printre rânduri, ei își exprimă admirația față de muzica din Occident, criticând comunismul.

ADVERTISEMENT

În următoarele ore, viața le este dată peste cap. Băiatul, împreună cu familia lui, primește aprobare să plece definitiv din România, ceea ce începe să tulbure relația.

ADVERTISEMENT