Sport

Un renegat, surpriza Universității Craiova la derby-ul cu FCSB. Motivele pentru care ar putea fi titularizat de Eugen Neagoe

Eugen Neagoe a dezvăluit că are mari probleme în defensivă înaintea derby-ului FCSB - Universitatea Craiova, astfel Bogdan Mitrea poate apărea în primul „11” al oltenilor.
17.03.2023 | 22:40
Un renegat surpriza Universitatii Craiova la derbyul cu FCSB Motivele pentru care ar putea fi titularizat de Eugen Neagoe
Universitatea Craiova a vrut să renunțe la jucător în iarnă, dar poate apărea în primul „11” pentru derby-ul cu FCSB. Eugen Neagoe, forțat de accidentările din defensivă. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Universitatea Craiova este programat sâmbătă, de la ora 20:00, pe Arena Națională, iar oltenii vor să plece în Bănie cu cele trei puncte. Eugen Neagoe se confruntă cu probleme mari în defensiva alb-albaștrilor, unde lipsesc Juraj Badelj și Raul Silva. Astfel, pentru a acoperi „gaura”, tehnicianul oltean îl poate arunca în luptă pe Bogdan Mitrea.

Bogdan Mitrea profită de accidentările din defensivă. Universitatea Craiova a vrut să îi rezilieze contractul în iarnă, dar poate apărea în primul „11” pentru derby-ul cu FCSB

Accidentările au devenit o problemă pentru Eugen Neagoe la Universitatea Craiova, formație care are patru jucători indisponibili în acest moment. După Nicușor Bancu și Juraj Badelj, oltenii au primit vestea că nu se pot baza pe Raul Silva și Bogdan Vătăjelu pentru derby-ul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

În centrul defensivei, Eugen Neagoe s-a bazat pe jucători precum Juraj Badelj, Gjoko Zajkov și Raul Silva în ultimele partide din SuperLiga. FANATIK a anunțat în exclusivitate că noua senzație a Universității Craiova a suferit o leziune musculară.

Eugen Neagoe pare nevoit să apeleze la serviciile lui Bogdan Mitrea, fără minute în tricoul Universității Craiova de la primul meci din 2023 cu FC Botoșani. Transferat în toamna anului trecut la formația din Bănie, stoperul de 35 de ani îi costă pe olteni nu mai puțin de 400.000 de euro în acest an.

ADVERTISEMENT

Suma de transfer a stoperului este de 230.000 de euro, iar 170.000 de euro este salariul fundașului central al alb-albaștrilor. Universitatea Craiova a vrut să renunțe la Bogdan Mitrea în această iarnă și s-a afla pe lista neagră a oltenilor, așa cum a anunțat în exclusivitate site-ul nostru.

Singura soluție pentru transferul acestuia era Sepsi, deoarece a apucat să bifeze minute în acest sezon la covăsneni. Oficialii formației din Sfântu Gheorghe nu au dorit să îl repatrieze pe veteranul din defensiva oltenilor, iar acesta a rămas a Universitatea Craiova, însă nu a mai jucat.

ADVERTISEMENT

Titularizarea veteranului de 35 de ani ar putea fi mutarea câștigătoare pentru Eugen Neagoe, deoarece Bogdan Mitrea se află printre marcatorii oltenilor împotriva FCSB din acest sezon. În turul campionatului, stoperul transferat de la Sepsi a marcat golul egalizator în poarta roș-albaștrilor dintr-un penalty, iar scorul final a fost de 2-1.

Bogdan Mitrea, titular incontestabil pe vremea lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova

Mirel Rădoi a insistat pentru venirea lui Bogdan Mitrea la Universitatea Craiova, transferul fiind anunțat în exclusivitate de FANATIK. Fostul tehnician al alb-albaștrilor l-a aruncat în luptă chiar în ziua prezentării sale la formația din Bănie împotriva celor de la FC Botoșani pe stadionul Municipal Drobeta Turnu-Severin.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer folosea un sistem tactic cu trei fundași centrali, iar Bogdan Mitrea era coleg în defensivă cu Raul Silva și Paul Papp, transferat la Petrolul Ploiești. În total, stoperul de 35 de ani a fost utilizat în 16 partide din campionat de olteni.

Bogdan Mitrea și-a pierdut locul de titular în formula de start a alb-albaștrilor după eșecul cu FC Botoșani, scor 1-0. Acesta a ieșit din planurile lui Eugen Neagoe, care a preferat să se bazeze pe Gjoko Zajkov și Raul Silva sau Juraj Badelj în campionat.

Eugen Neagoe are gânduri mari înaintea derby-ului cu FCSB: „Mi-aș dori un joc spectaculos și să marcăm multe goluri”

Oltenii au moralul ridicat înaintea derby-ului cu FCSB, iar Eugen Neagoe a declarat că are așteptări mari din partea elevilor săi. Tehnicianul alb-albaștrilor își dorește un joc spectaculos, iar jucătorii Universității Craiova să marcheze multe goluri în poarta lui Ștefan Târnovanu.

„Este un joc important, nu doar din cauza faptului că este primul din play-off, sunt puse în joc trei puncte. Adversarii noștri sunt în fața noastră în clasament și ne dorim cu toții să reușim, în primul rând să trecem cu bine peste acest prim joc din play-off.

Toate cele 10 jocuri vor fi importante și disputate, pentru că se întâlnesc cele mai valoroase echipe, indiferent cine se va califica în play-off astăzi. Suntem pregătiți, chiar dacă avem probleme medicale și nu puține. Știți foarte bine că Nicușor Bancu va fi în continuare departe de lotul echipei.

Sper să facem un joc bun, mi-aș dori un joc spectaculos și să marcăm multe goluri, dar întâlnim una dintre cele mai valoroase echipe, cred că suntem la același nivel. Mi-aș dori un fotbal frumos și să reușim să câștigăm sâmbătă seara”, a declarat Eugen Neagoe.

  • 2024 este anul în care contractul lui Bogdan Mitrea la Universitatea Craiova
  • 500.000 de euro este cota de piață a fundașului, conform transfermarkt

  • Cota BETANO pentru FCSB: 3,75 este cota pentru „peste 3,5 goluri” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT