News

Un renumit medic din Timișoara, prins în flagrant în timp ce lua mită. Chirurgul Octavian Mazilu, în arest preventiv. Update

Octavian Mazilu, un medic din Timișoara care și-a dedicat peste 25 de ani chirurgiei de urgență, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la pacienți. Miercuri, acesta a fost arestat preventiv.
01.06.2022 | 12:30
Un renumit medic din Timisoara prins in flagrant in timp ce lua mita Chirurgul Octavian Mazilu in arest preventiv Update
Cunoscut medic și fost manager la Spitalul Municipal Timișoara, prins în timp ce lua mită. Sursa foto: banatulazi.ro
ADVERTISEMENT
01-06-2022
09:35

Medicul Octavian Mazilu, plasat 30 de zile în arest preventiv

În cursul zilei de miercuri, 1 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au decis că medicul timișorean Octavian Mazilu, cercetat pentru luare de mită, va sta în arest preventiv în următoarele 30 de zile, notează Express de Banat.

Cunoscutul cadru medical și-a petrecut și noaptea trecută în arestul IPJ Timiș. Acesta a fost prins de polițiști chiar când lua mită de la o pacientă.

Octavian Mazilu fusese reţinut, marţi, pentru 24 de ore. Fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, acesta e acuzat de luare de mită în formă continuată (25 de luări de mită).

Medicul Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal din Timișoara, a fost reținut de Direcția Generală Anticorupție în cursul zilei de marți.

Cunoscut medic și fost manager la Spitalul Municipal Timișoara, prins în timp ce lua mită. Câți bani primea de la pacienți

În prezent șef al Secției de Chirurgie Generală Oncologică, Mazilu a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la pacienți.

ADVERTISEMENT

Sumele de bani pe care medicul timișorean le solicita erau cuprinse între 100 si 2.000 de lei. Șpaga era încasată în cabinetul său din spital.

Conform oamenilor legii, ultima mită primită, de marți, 31 mai, a fost de 300 de lei.

Medicul Octavian Mazilu a fost ridicat chiar din cabinetul său de la Spitalul Municipal, în urma unor percheziții. El a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

ADVERTISEMENT

”În fapt, s-a reținut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit.

În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

ADVERTISEMENT

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Doctorul Octavian Mazilu, unul dintre oamenii cu o lungă și respectată carieră în medicina românească

Octavian Mazilu a fost 25 de ani chirurg de urgență. El a început să lucreze în Spitalul Municipal din Timișoara în luna ianuarie a anului 1991, după ce în urma unui concurs a devenit preparator universitar.

ADVERTISEMENT

Acesta posedă competență în chirurgia laparoscopică, în ecografie abdominală, are o supra-specializare în chirurgia hepatică și transplant și a absolvit cursul de endoscopie digestivă la Spitalul Fundeni din București.

Mazilu mai are două atestate în management sanitar, a absolvit cursul de psihopedagogie universitară și cursuri și perioade de pregătire concretă în problematica chirurgiei oncologice. În 2017, Octavian Mazilu a obținut și titlul de profesor.

ADVERTISEMENT
Tags: