News

Un restaurant din China s-a prăbușit. Au murit cel puțin 17 persoane VIDEO

29.08.2020 | 22:22
Un restaurant din China sa prabusit Au murit cel putin 17 persoane VIDEO
ADVERTISEMENT

Cel puțin 17 persoane au decedat sâmbătă, după ce s-a prăbușit un restaurant din China. Incidentul tragic a avut loc în localitatea Linfen, situată în provincia Shanxi din nordul Chinei.

După prăbușirea restaurantului cu două etaje, mai multe persoane au rămas prinse sub dărâmături. După ultimele informații, cel puțin 17 persoane au murit.

ADVERTISEMENT

Dintre cei răniți, 28 de oameni se află în stare gravă. Pompieri, militari și voluntari se luptă și la această oră pentru a salva oamenii prinși sub resturile clădirii. La operațiunea de salvare participă 700 de persoane.

Tragedie în China. Un restaurant s-a prăbușit

Structura de rezistență a clădirii a cedat sămbătă, în jurul orei locale 09:40.

Nu se cunoaște motivul din cauza căruia restaurantul s-a prăbușit, însă Comitetul de securitate a muncii din cadrul Consiliului de Stat a anunțat că va supraveghea cu atenție ancheta.

ADVERTISEMENT

Guvernul provinciei Shanxi va investiga imediat accidentul și a precizat că rezultatul anchetei urmează să fie făcut cunoscut publicului.

Acum câteva zile, în China, a avut loc un incident bizar.  O parcare a luat-o la vale și s-a format în mijlocul drumului un crater de 500 de metri.  Mai multe mașini au fost înghițite. Din fericire nu au fost victime. Momentul inedit s-a produs în provincia Sichuan, unde 21 de mașini au fost înghițite de gaura imensă creată în asfalt.

ADVERTISEMENT

China s-a confruntat cu inundații masive în ultimele zile care au provocat daune semnificative. În provincia Sichuan, 100.000 de persoane au fost evacuate din casele lor.

România a depășit China la numărul cazurilor de infectare cu COVID-19.  A fost nevoie de șase luni de zile pentru a se întâmpla așa ceva. Țara noastră a ajuns la un bilanț de 85.833 de cazuri, în timp ce în China s-au înregistrat până acum, de la începutul pandemiei, un număr de 85.022 de îmbolnăviri. Primul caz de coronavirus a fost a fost raportat în România în 24 februarie.

ADVERTISEMENT
Tags: