News

Un român a dat foc unui bloc unde locuia cu mai mulți colegi de muncă: ”Cinci oameni au fost răniți, unul e în stare gravă”

Un român a fost arestat în Germania după ce ar fi dat foc blocului unde locuia alături de mai mulți colegi de muncă. Individul a fost arestat.
10.10.2022 | 23:39
Un roman a dat foc unui bloc unde locuia cu mai multi colegi de munca Cinci oameni au fost raniti unul e in stare grava
Incendiu în Germania, cauzat de un român. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cinci oameni au fost răniți, unul dintre ei fiind în stare gravă, conform pompierilor care au ajuns la fața locului.

Un român a dat foc unui bloc în care locuia în Germania

Incendiul izbucnit în noaptea de duminică spre luni, 10 octombrie, în blocul unde locuiau muncitori ai unei companii românești din Versmold, districtul german Gutersloh.

ADVERTISEMENT

Principalul suspect pentru incendiu e un bărbat de 42 de ani, arestat preventiv pentru că ar fi pornit focul, potrivit Libertatea. Potrivit anchetatorilor, în clădire se aflau 16 persoane, care au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a se evacua.

”Cinci persoane au fost rănite, dintre care una grav”, a precizat serviciul local de pompieri. Incendiul a izbucnit la ora 23:56, iar focul a fost stins după aproximativ patru ore.

ADVERTISEMENT

Departamentul Omucideri trebuie să stabilească acum dacă bărbatul în vârstă de 42 de ani, bănuit că a pornit incendiul, a făcut acest lucru în mod deliberat sau din neglijență.

”Am fost trimiși la Friedr aseară la ora 23:56. Flăcările ardeau deja de la ferestrele clădirii când am sosit. Prin urmare, mai multe trupe au fost trimise direct în clădirea în flăcări sub protecție respiratorie pentru salvare personală și stingere a incendiului.  Totodată, scara turnantă a fost pusă pe poziție.

ADVERTISEMENT

O persoană a fost salvată din spatele clădirii prin scări din priză și predată serviciilor de urgență. Întrucât 15 persoane au fost afectate de incendiul din clădire, a fost declanșat modulul MANV 10 (atac în masă al răniților) și au fost chemate la fața locului diverse echipamente de salvare.

Ultimele forțe de urgență au părăsit locul operațiunii în jurul orei 2:30 a.m. După restabilirea pregătirii de desfășurare, am reușit să terminăm desfășurarea la 3:30 dimineața”, au transmis salvatorii într-un mesaj oficial pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Persoanele care se aflau în imobil au fost evacuate și o parte dintre ele au ajuns la spital, unui dintre bărbați fiind în stare gravă.

ADVERTISEMENT
Tags: