Sport

Un român a dat lovitura azi-noapte la poker! A câștigat 438.000 de dolari după ce a terminat pe primul loc la un turneu cu peste 96.000 de înregistrări!

Turneul, extrem de accesibil pentru orice tip de jucător, cu 55 de dolari înscrierea, intrări nelimitate și premii uriașe, s-a derulat online, pe durata a trei zile.
08.12.2021 | 11:21
Un roman a dat lovitura azinoapte la poker A castigat 438000 de dolari dupa ce a terminat pe primul loc la un turneu cu peste 96000 de inregistrari
2021 a fost un an prolific pentru jucătorii români de poker
ADVERTISEMENT

Un român a reușit să câștige turneul The Big 20 Finale, un maraton de poker care s-a disputat pe o cunoscută platformă de specialitate. Competiția a început duminică seara și s-a încheiat în noaptea de marți spre miercuri.

Buy-in de 55 de dolari la un turneu cu 96.192 de înregistrări

Turneul a avut un buy-in de 55 de dolari și, în ciuda re-entry-urilor nelimitate. S-a creat overlay, adică garantatul premiilor anunțat dinainte, în valoare de 5.000.000 de dolari, nu a fost acoperit prin cele 96.192 de înregistrări.

ADVERTISEMENT

Din multitudinea de participanți din țara noastră, în ultima zi au rămas doi jucători, care aveau deja garantat un premiu în valoare de 3.539,70 de dolari pentru fiecare.

Miza celor doi a fost însă, atingerea mesei finale, acolo unde premiile erau deja spectaculoase: accesul în ultimii 10 garantau minim 100.000 de dolari pentru fiecare jucător calificat.

ADVERTISEMENT

Locul 1 premiat cu 500.000 de dolari, iar runner-up-ul urma sa încaseze 366.937,65 de dolari

În cele din urmă, user-ul ”tricolor” ”andreeadeea” a găsit drumul spre masa finală, iar apoi, cu un joc solid și cu multă răbdare, a rulat încet, dar sigur, spre pozițiile fruntașe.

Deși la un moment dat, chiar românul nostru a propus o înțelegere de împărțire a premiilor când mai rămăseseră 5 jucători, dealul nu a fost acceptat de toată lumea, iar acest lucru a fost, în cele din urmă, în beneficiul compatriotului nostru.

ADVERTISEMENT

Userul ”andreeadeea” a terminat pe prima poziție și a luat 438.000 de dolari

Rând pe rând, blind-urile extrem de mari au trimis la casierie, unul câte unul, trei jucători, iar ”andreeadeea” a rămas la heads-up cu un adversar din Rusia. Cei doi erau sensibili egali la numărul de fise, astfel că deal-ul a venit firesc și rapid.

poker
Cea mai bună performanță online a unui compatriot, pe 2021

 

Românul s-a mulțumit cu 438.000 de dolari, iar rusul cu 428.000. S-a mai jucat doar pentru stabilirea ierarhiei finale, iar românul a reușit să termine pe prima poziție, cea mai bună performanță online a unui compatriot, pe 2021, dacă ne raportăm la suma câștigată!

ADVERTISEMENT

Realizarea este cu atât mai notabilă, cu cât ”andreeadeea” nu avea în istoric decât un câștig de 496 de dolari și altul de 1300 pe cunoscuta platformă online. În lumea poker-ului autohton se speculează faptul că în spatele contului cu nume de femeie, s-ar fi aflat un regular profesionist.

Sergiu Covrig a câștigat o brățară de aur la World Series of Poker

Pe 30 noiembrie, Sergiu Covrig devenea este al doilea român din istorie, după Alexandru Papazian, care câștigă o brățară de aur la World Series of Poker.

Românul s-a impus în etapa 9 a turneului de la Rozvadov, Cehia, top 3 fiind completat de doi participanți din Germania, în timp ce premiul de 79.282 de dolari a fost câștigat de Sergiu.

Brățara înseamnă  foarte mult pentru mine. Dacă joc pentru un trofeu și tipul de la heads-up îmi oferă bani pentru a lua el trofeul, i-l dau lui, însă brățara este cu totul specială.

Până la urmă, am jucat la heads-up pentru brățară și acum sunt foarte fericit că am câștigat-o!”, a declarat plin de entuziasm Sergiu Covrig.

ADVERTISEMENT