News

Un român a fost arestat preventiv pentru trafic de migranți. Transporta în microbuz șapte egipteni și cinci sirieni. Video

Un român a fost arestat preventiv pentru trafic de migranţi. Oamenii legii l-au prins când transporta 12 bărbați din Egipt şi Siria. Aceștia intraseră ilegal în ţară din Bulgaria și doreau să ajungă în vestul Europei.
30.04.2022 | 14:32
Un roman a fost arestat preventiv pentru trafic de migranti Transporta in microbuz sapte egipteni si cinci sirieni Video
Român, prins de Poliție cu 12 cetățeni din Siria și Egipt în microbuz. A fost arestat pentru trafic de migranți. Sursa foto: Poliția de Frontieră
ADVERTISEMENT

Un bărbat român de 43 de ani a ajuns pentru 30 de zile după gratii sub acuzația de trafic de migranți.

Român, prins de Poliție cu 12 cetățeni din Siria și Egipt în microbuz. A fost arestat pentru trafic de migranți

Angajații de la Garda de Coastă din cadrul Poliției de Frontieră au identificat și oprit, pe DN 3, între localitățile de frontieră Lipnița și Băneasa, un microbuz, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 43 de ani.

ADVERTISEMENT

În momentul în care agenții au verificat compartimentul marfă, a rezultat o ”încărcătură” surpriză. În vehicul erau 12 cetăţeni străini, care nu își justificau prezența acolo.

Toți aceștia, bărbați, au fost conduși la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

ADVERTISEMENT

După cercetările prevăzute de regulament, a rezultat faptul că cei în cauză sunt șapte cetățeni egipteni și cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Migranții descoperiți au recunoscut faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei.

”La verificarea compartimentului marfă, poliţiştii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa acolo. Astfel, aceştia, toţi bărbaţi, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru efectuarea de verificări suplimentare. La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt şapte cetăţeni egipteni şi cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Bărbaţii descoperiţi au precizat faptul că intenţionau sa ajungă în vestul Europei”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

ADVERTISEMENT

Șoferul român, arestat preventiv pentru 30 de zile. Acuzația: trafic de migranți

În acest moment, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pentru cei doisprezece, și de trafic migranți, sub formă agravantă, pentru cetățeanul român care se afla la volanul autoutilitarei.

Vineri, 29 aprilie, față de cetățeanul român, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe cei 12 cetățeni străini, aceștia au fost preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie dintre România și Republica Bulgaria.

ADVERTISEMENT
Tags: