ADVERTISEMENT
News

Un român a fost prins în Spania cu 11 kilograme de droguri în portbagaj. Ce pedeapsă riscă bărbatul

Autor: Flaviu Popa | 25.09.2020 | 19:30
Un român a fost prins în Spania cu 11 kilograme de droguri în portbagaj. Ce pedeapsă riscă bărbatul
Poliția spaniolă a arestat un român care avea 11 kilograme de droguri în mașină. Foto: Hepta

Un român a fost prins cu 11 kilograme de droguri în portbagajul mașinii pe care o conducea în Spania, cu intenția de a le vinde în Portugalia.

ADVERTISEMENT

Șoferul în vârstă de 33 a fost reținut joi, 24 septembrie, având portbagajul plin de droguri de mare risc, în special marijuana.

Potrivit Observatornews, românul ar fi trebuit să ajungă cu drogurile în Porugalia, însă a fost supravegheat multă vreme de poliția din Spania.

ADVERTISEMENT

Un român a fost prins în Spania cu 11 kilograme de droguri în portbagaj

Românul a fost prins în trafic, pe o autostradă, în apropiere de Malaga, conform publicației La Vanguardia.

Individul plecase din Granada cu destinația Portugalia, însă nu știa că era monitorizat atent de polițiștii spanioli care aveau informații clare că în mașină sunt droguri.

ADVERTISEMENT

Conform presei spaniole, polițiștii l-au obligat pe român să tragă mașina pe dreapta și l-au pus să deschidă portbagajul, simțind un puternic miros de marijuana.

Polițiștii au găsit 11 pungi de 1 kilogram cu „marfa”, alături de un alt sac în care erau „mostre pentru potențialii clienți”.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, însă are șanse mari să fie arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de droguri.

Potrivit datelor oficiale, prețul gramului de marijuana variază între 5 și 30 de dolari, astfel că la o medie a prețului de 70 de lei captura făcută de polițiștii spanioli valorează aproximativ 16.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Conform legii spaniole, românul cărăuș al drogurilor riscă să fie amendat cu 30.000 de euro și poate ajunge chiar după gratii dacă judecătorul consideră că nu este la prima faptă de acest gen.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!