News

Un român a fost ucis în Italia după ce s-a luat la bătaie cu un conațional

11.07.2019 | 15:36
Un roman a fost ucis in Italia dupa ce sa luat la bataie cu un conational

Un român a fost ucis în Italia după ce s-a luat la bătaie cu un conațional. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani ,a murit în urma unei confruntări. Tragedia în care și-a pierdut viața românul V. C., a avut loc în localitatea Corigliano Rossano, situată în provincia Cosenza, conform gazetaromaneasca.com. Acolo, doi români s-au luat la harță, iar apoi totul s-a transformat într-o bătaie cu acte în regulă. V. C. a fost trântit la pământ și s-a lovit cu capul de pardoseală. Lovitura i-a fost fatală.

Un român a fost ucis în Italia după ce s-a luat la bătaie cu un conațional

Din păcate, doctorii chemați la fața locului nu l-au mai putut salva pe român și au constatat decesul. Agresorul va fi acum judecat pentru omor din culpă. Nu e singurul caz în care au fost implicați românii. Autoritățile italiene au anunțat că au arestat trei persoane în în urma decesului unui bărbat de 42 de ani care a fost bătut și apoi ars de viu într-o gară din Villafranca, în apropiere de Verona.

Cei trei, doi italieni și un român, sunt acuzați de tentativă de omucidere, după ce Vasile Todirean, un cerșetor de 42 de ani, a fost găsit bătut și ars, de mecanicul unui tren. Potrivit autorităților, doi dintre cei reținuți nu au domiciliu, în timp ce al treilea locuiește în Villafranca. “Incidentul s-a petrecut într-un context legat de dificultăți privind integrarea socială”, este mesajul polițiștilor locali, care au organizat o conferință de presă pentru a anunța arestarea celor trei.

Un român a fost ucis în Italia după ce s-a luat la bătaie cu un conațional Bătaie
Mai mulţi români s-au bătut în Italia. Sursa foto – facebook

Probleme pentru români în Italia

Românul a fost găsit ars, dar încă în viaţă, după ce s-a târât până în apropierea şinelor de cale ferată. El este acum în stare gravă la spitalul din Borgo Trento. Un alt român în vârstă de 49 de ani, a murit înecat la Jesolo, un oraș situat pe coasta italiană a Mării Adriatice în regiunea Veneto, la aproximativ 16 km nord-est de Veneția. Victima, Grigore Ciobu, venise la mare împreună cu logodnica și un grup de amici. Locuia de mai bine de 15 ani în Italia, împreună cu fiica sa, Liliana.

Din primele investigații rezultă că incidentul s-a petrecut în timp ce a izbucnit o ploaie foarte puternică, urmată de furtună. Grupul de prieteni din care făcea parte și Grigore Ciobu, a ieșit din apa mării în momentul când au observat că vremea devine nefavorabilă. Ajunși la malul mării au observat dispariția lui Grigore, dar au crezut că s-a pierdut de grup. Din păcate acesta nu a mai revenit niciodată.

 

Tags: