News

Un român a ieşit primar într-un oraş din Germania. Cine este Octavian Ursu şi ce sprijin a avut

16.06.2019 | 21:56
Un roman a iesit primar intrun oras din Germania Cine este Octavian Ursu si ce sprijin a avut

Un român a ieşit primar într-un oraş din Germania, după ce a învins un candidat extremist! Octavian Ursu a devenit primarul orașului Gorlitz, care are o populație de aproape 56 de mii de locuitori!

Un român a ieşit primar într-un oraş din Germania cu 55% din voturi

Datele preliminare arată că românul a obținut, în turul al doilea, 55% din voturi, iar oponentul său, Sebastian Wippel, doar 45%, scrie Saechsische. Octavian Ursu a beneficiat de un sprijin cu greutate, venit de peste Ocean, chiar din cetatea filmului, de la Hollywood, potrivit Reuters.

Oraşul german Gorlitz, cu străzile sale medievale pavate cu piatră cubică şi arhitectura sa art-nouveau, pare desprins dintr-un platou de filmare, fapt care s-a întâmplat de foarte multe ori şi în realitate, atrăgând în ultimii ani regizori de seamă, precum Wes Anderson şi Eli Roth, care au filmat mai multe producţii cinematografice în interiorul orășelului german.

Un român a ieşit primar într-un oraş din Germania
Un român a ieşit primar într-un oraş din Germania

Românul, susținut de vedete de la Hollywood

În prezent, vedete de la Hollywood şi-au îndreptat atenţia spre acest oraş din Saxonia, aflat în pericol de a avea un primar extremist! Îngrijorat că reputaţia oraşului ar putea fi afectată iremediabil, producătorul Michael Simon de Normier, care a filmat în 2008 pelicula “The Reader” în acest oraş, a publicat o scrisoare deschisă în care s-a adresat locuitorilor din Gorlitz şi i-a avertizat asupra riscurilor.

“Nu cedaţi în faţa urii şi a xenofobiei”, a scris el în acea scrisoare, semnată, printre alţii, şi de Stephen Daldry, regizorul filmului “The Reader”, actorul Tom Wlaschiha – cunoscut din serialul “Game of Thrones” – şi actriţa Jana Pallaske – cunoscută din lungmetrajul “Inglorious Bastards”.

“Aici nu este vorba doar despre AfD sau CDU. Vrem să avem o societate deschisă în acest oraş? Sau vrem să ne izolăm?”, s-a întrebat politicianul de origine română, în fața alegătorilor germani. Octavian Ursu este un muzician care a plecat din România în 1990 pentru a cânta la trompetă într-un teatru local, însă acum se va ocupa de destinele oamenilor din orașul Gorlitz.