News

Un român a inventat detectorul de măști. Cum funcționează aplicația și unde poate fi implementată

14.07.2020 | 10:00
Un roman a inventat detectorul de masti Cum functioneaza aplicatiasi unde poate fi implementata
ADVERTISEMENT

Un român extrem de talentat în domeniul IT a inventat detectorul de măști, o aplicație care declanșează alerta atunci când cineva nu poartă acest echipament de protecție.

Frecvent, vedem în aceste zile mulți oameni care nu respectă regula obligatorie a purtării măștii în spațiile închise sau aglomerate.

ADVERTISEMENT

Soluția problemei ar putea fi, de azi înainte, detectorul de măști. Dacă nu respecţi regulile, acest mijloc virtual te atenționează insistent și se oprește doar în momentul în care îți pui masca pe față.

A apărut detectorul de măști, aplicația care declanșează alerta când nu porți mască

În spatele acestei invenții stă Florin Jurchiș, un IT-ist din Cluj Napoca. Recent, acesta s-a gândit că e momentul să ușureze misiunea vânătorilor de persoane fără mască de protecție.

ADVERTISEMENT

Tânărul din Ardeal a realizat o aplicație care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează prin mesaje audio, conform Mediafax.

Detectorul de măști a fost creat pe baza inteligenţei artificiale şi funcţionează cu ajutorul unei camere web sau a camerelor de supraveghere, iar pentru protejarea identității, are şi opţiunea de pixelare a imaginii.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează aplicația și unde poate fi implementată

”Odată ce voi da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: Vă rugăm folosiţi masca!. Iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător”, a explicat Florin Jurchiş, cel care a realizat aplicaţia Milnesium Mask Detector.

Antreprenorii consideră că aplicația IT-istului din Cluj Napoca este una extrem de utilă în aceste zile, fapt pentru care au și implementat-o.

ADVERTISEMENT

”Am ales să implementăm această aplicaţie pentru siguranţa noastră, a clienţilor şi a angajaţilor”, a spus Ionuţ Faur, administratorul unei firme de design, pentru sursa citată.

Această aplicație a tânărului din Ardeal este gratuită şi poate fi implementată în supermarket-uri, mall-uri, instituţii publice sau firme private.

Starea de alertă a adus noi reguli în România, una dintre acestea fiind purtarea măştii în spaţiile publice. Pe toată durata stării de alertă, oamenii sunt obligați să poarte mască în spaţiile publice închise, în magazine, în metrou, autobuz şi alte mijloace de transport în comun. Nu sunt exceptate nici gările, autogările, aeroportul.

ADVERTISEMENT