News

Un român a murit în Belgia după prăbușirea unei școli. Alți 4 conaționali sunt grav răniți. Video

Un român a murit și alți 4 sunt grav răniți după prăbușirea unei școli aflată în construcție în Belgia.
19.06.2021 | 15:42
Un roman a murit in Belgia dupa prabusirea unei scoli Alti 4 conationali sunt grav raniti Video
ADVERTISEMENT

Tragedie în orașul belgian Anvers. O clădire aflată în construcție s-a prăbușit vineri după amiaza. Cel mai recent bilanț anunță 3 morți, printre care și un român.

Din cauze încă necunoscute, o parte a clădirii s-a prăbușit și a doborât schelele pe care erau muncitori portughezi, ucrainieni și români. Printre cei răniți se află alți patru conaționali.

ADVERTISEMENT

Un român a murit în Belgia după prăbușirea unei școli aflată în construcție

Autoritățile belgiene au confirmat sâmbătă moartea a trei muncitori la școala care s-a prăbușit în Anvers, Belgia. Unul dintre morți este român, anunță site-ul HLN.be.

Cetățeanul din România care lucra pe șantierul școlii a fost scos fără viață dintre dărâmături de echipele de intervenție.

ADVERTISEMENT

Din motive încă necunoscute, o parte a clădirii s-a prăbușit și a doborât schelele pe care se aflau muncitorii. 3 au fost găsiți decedați, 12 au fost recuperați în viața, iar alți doi sunt în continuare dați dispăruți. Pompierii au adus și câini ca să-i caute.

Alți 4 români sunt în stare gravă la spital

Mai multe persoane fost salvate de sub dărâmături, potrivit pompierilor. Nouă victime au fost transportate la spital. Dintre răniți, 8 au suferit răni grave, dar sunt în stare stabilă. E vorba de 4 români, 2 ucraineni, un portughez și doi bărbați a căror naționalitate este necunoscută încă.

ADVERTISEMENT

Vineri după-amiază, școala primară Zuidzin s-a prăbușit în districtul Nieuw Zuid. Clădirea era încă în construcție și ar fi trebuit să se deschidă în septembrie, până la începutul noului an școlar.

Din cauze încă necunoscute, o parte a clădirii s-a prăbușit și a doborât schelele pe care erau muncitorii. Potrivit unui muncitor, schela s-a prăbușit brusc în timp ce muncitorii erau ocupați să curețe fațada. Asta în timp ce un alt grup de muncitori lucrau la demolarea unei podele.

ADVERTISEMENT

Regele Filip a anunțat că va vizita, sâmbătă, locul tragediei. Palatul Regal a anunțat deja că a avut loc o convorbire telefonică cu primarul din Anvers, Bart De Wever.

Suveranul a transmis condoleanțe victimelor și familiilor acestora, a urat răniților o recuperare rapidă și a mulțumit serviciilor de urgență pentru munca depusă.

Constructorul schelelor de la locul tragediei, Michel van den Brande, spune că pe clădire a fost instalată o schelă de la compania sa Kontrimo. El subliniază că nu schela s-a prăbușit, ci clădirea de care a fost atașată.

ADVERTISEMENT