News

Un român a murit în Franța! Se afla într-un centru de detenție

21.08.2019 | 13:07
Un roman a murit in Franta Se afla intrun centru de detentie

Un cetățean de origine română a fost găsit mort într-o celulă a penitenciarului administrativ din zona Vincennes, în apropiere de capitala Franței. Tânărul de 20 de ani se afla în centrul de detenție destinat migranților, cu scopul de a fi expulzat din țară în cel mai scurt timp. Pentru moment nu sunt cunoscute cauzele decesului, însă autoritățile franceze au anunțat demararea unei anchete în acest caz.

Românul ar fi luat mai multe pastile

Românul a fost descoperit fără suflare chiar de colegul său de celulă, acesta alertând imediat gardienii din penitenciar. „Bărbatul a ajuns aici sâmbătă. Nu s-au înregistrat incidente sau violențe între gardieni sau deținuți. Alerta a fost data de unul dintre colegii săi de celulă, după ce a observant că nu mai mișca în pat”, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru presa locală.

Totodată, martorul a dezvăluit că tânărul nu ar fi dormit de 2 zile, perioadă în care a refuzat să mănânce și a luat mai multe pastile. Potrivit oamenilor legii, cetățeanul român a fost supus consultului unui medic înainte de a ajunge în centrul de detenție, însă nu a fost depistată nicio problemă de sănătate care să fi dus ulterior la deces.

Tânărul de 20 de ani se afla într-un centru de detenție pentru migranți aflați în procedura de expulzare. Sursa foto: Istock
Tânărul de 20 de ani se afla într-un centru de detenție pentru migranți aflați în procedura de expulzare. Sursa foto: Istock

Bărbatul se afla într-un centru de detenție destinat migraților

Aproximativ 220 de deținuți se află în aceste momente la CRA Vincennes, penitenciarul administrativ cu o capacitate de 240 de persoane, potrivit datelor oficiale transmise de  Asociaţia Serviciului Social Familial al Migranţilor (ASSFAM), ca urmare a analizei efectuate în centrul în care sunt plasaţi migranţi care fac obiectul unei proceduri de expulzare.

Anchetatorii încearcă acum să afle împrejurările exacte în care a avut loc tragedia, nefiind exclusă pentru moment nici varianta unei sinucideri, mai ales că analizele medicale nu au indicat prezența unor afecțiuni grave, care să fi putut provoca decesul.

 

Tags: