Sporturi

Un român aleargă în casă pentru bolnavii de COVID 19! Ce record incredibil a stabilit

31.03.2020 | 11:12
Un roman alearga in casa pentru bolnavii de COVID 19 Ce record incredibil a stabilit
ADVERTISEMENT

În aceste vremuri cu totul speciale, dar, din păcate, în sensul negativ al cuvântului, şi mulţi oameni încearcă să facă lucruri speciale, pentru că este un moment în care trebuie să ne reintroducem ideea de solidaritate în mental.

Un român aleargă în casă pentru bolnavii de COVID 19!

Un astfel de lucru special l-a reuşit un român, un sportiv obişnuit să alerge kilometri întregi ca şi când ar face o banală plimbare şi pentru care sportul nu moare nici atunci când oficial i se pune lacăt.

ADVERTISEMENT

Vorbim aici despre ultramaratonistul Cristi Borcan, care nu e mai e nici de cum un tinerel, la cei 49 de ani ai săi. Însă este extrem de ambiţios şi a dorit să facă orice pentru a putea ajuta pe bolnavii de COVID 19.

Acum trei ani cântărea 120 de kilograme

Supranumit Superman în lumea sportului Cristi Borcan nu avea acum trei ani nici pe departa alura maratonistului de azi, pentru că era practic obez, la cele 120 de kilograme pe care le avea.

ADVERTISEMENT

Sportivul a transmis live pe Facebook timp de 16 ore cursa pe care a făcut-o în apartamentul din Rahova, pe o suprafaţă de 20 m, perioadă în care nu s-a oprit nici un minut.

101 kilometri  parcurşi în 16 ore şi 7 minute

În acest timp erau pregătite conturi pentru donaţiile oamenilor şi aceasta nu e prima iniţiativă de acest gen. La cursă au fost martori soţia şi cele două fiice.

ADVERTISEMENT

”Am alergat la mine în casă, un apartament de două camere, timp de 16 ore și 7 minute. Chiar vorbean cu un prieten, care a alergat și el în condiții similare și ne bucuram că am depășit un chinez, care alergase în casă 50 de kilometri. Practic, am realizat un record mondial, 101 km!

Oricine poate face mişcare în casă

Am vrut să demonstrez că se poate alerga în condiții ce par imposibile. De multe ori găsim o minciună călduță pentru a nu face mișcare, iar eu am vrut să demonstrez că se poate să faci mișcare în orice condiții dacă vrei cu adevărat.

ADVERTISEMENT

Nu îndrum pe nimeni să facă ce am realizat eu, dar, acolo, un dans, gimnastică este ok pentru a arde caloriile”

ADVERTISEMENT
Tags: