News

Un român, arestat după 28 de ani pentru că și-a ucis soția și fiica, în Franța. Cum l-au descoperit poliţiştii

Un român a foar arestat după 28 de ani pentru că și-a ucis soția și fiica, în Franța. FANATIK vă spune cum l-au descoperit polițiștii.
21.06.2021 | 16:32
Un roman arestat dupa 28 de ani pentru ca sia ucis sotia si fiica in Franta Cum lau descoperit politistii
ADVERTISEMENT

Dubla crimă a fost elucidată aproape trei decenii mai târziu. Anchetatorii francezi au descoperit că cel care a comis-o este chiar soțul lui Michèle Marinescu, în vârstă de 43 de ani, și tatăl fiicei sale Christine, în vârstă de 13 ani.

Tragedia s-a petrecut la data de 7 ianuarie 1993. Cele două au fost ucise chiar în casa lor din Sassenage.

ADVERTISEMENT

Un român, arestat după 28 de ani pentru că și-a ucis soția și fiica, în Franța. Cum l-au descoperit poliţiştii

Marian Marinescu a fost arestat. Bărbatul are 72 de ani și a declarat că nu-și amintește că ar fi comis faptele.

Dubla crimă a inspăimântat Franța. Victimele au fost găsite cu gâturile tăiate, iar fetița de 13 ani fusese și violată.

ADVERTISEMENT

Timp de 28 de ani, anchetele desfășurate nu au avut niciun rezultat. Nu mai puțin de cinci anchetatori au lucrat la acest caz, au fost audiați zeci de martori și realizate 34 de expertize.

Oamenii legii au apelat și la ajutorul populației. Cazul a fost prezentat într-o celebră emisiune de televiziune, „Martorul nr. 1” a lui Jacques Pradel, în anul 1995, în speranța că vor apărea martori noi.

ADVERTISEMENT

În anul 2018, polițiștii francezi au reluat de la zero cazul. De-a lungul analizării dosarului, aceștia s-au intersectat de Marian Marinescu, soțul femeii și tatăl fetei.

Cum a scăpat nepedepsit

Soții Marinescu lucrau împreună la firmă de electronică și se știa că au probleme în cuplu. Individul a mai fost interogat și în trecut, dar acesta avea un alibi foarte solid. El le-a spus anchetatorilor că în momenul crimei se afla în România, alături de fiul lui de șapte ani, pentru a petrece sărbătorile de iarnă, scrie Digi24.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au verificat informațiile la momentul respectiv, iar acestea păreau a fi adevărate. Între timp a ieșit la iveală că omul a avut timp să facă un drum dus-întors până la domiciliul său din Franța.

Mai mult, progresele științifice au ajutat autoritățile la elucidarea acestui caz. Anchetatorii au prelevat probe din urmele de spermă găsite pe pantalonii fetei.

La începutul anului 2021 a fost efectuat un test ADN. Rezultatul acestuia a fost unul șocant: era vorba de ADN-ul lui Marian Marinescu. Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru uciderea soției și a fiicei sale, precum și pentru violarea celei din urmă.

ADVERTISEMENT
Tags: