News

Un român care plănuia un atac armat la Washington, reținut de FBI. 75 de cuțite militare, confiscate de autorități

14.01.2021 | 08:28
Un român care plănuia un atac armat la Washington, reținut de FBI. 75 de cuțite militare, confiscate de autorități
Gruparea Proud Boys, cunoscută pentru violență. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un român care e bănuit că pregătea un atentat în capitala Washington a fost arestat de trupele speciale ale FBI.

Oamenii legii i-au percheziționat casa din Queens a românului Eduard Florea, cel care pregătea, împreună cu mai mulți prieteni, un atac armat în Washington.

ADVERTISEMENT

Presa americană menționează că românul era foarte activ pe rețelele de socializare, unde racola adepți ai lui Donald Trump.

Un român e acuzat că pregătea un atentat la Washington

Eduard Florea intenționa să conducă în luptă mai mulți oameni înarmați, totul pentru cauza lui Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Agenții federali i-au percheziționat casa lui Florea în seara de marți, 12 ianuarie. Românul ar fi trimis de la acea locație mai multe amenințări opozanților lui Trump.

Românul fusese condamnat în trecut la un an de închisoare după ce la el acasă au fost descoperite zeci de arme. Conform presei din SUA, Florea nu a fost la Capitoliu în timpul protestelor.

Bărbatul le-a dezvăluit anchetatorilor că dorea să intre în gruparea extremistă Proud Boys și deținea, printre altele, 1.000 de încărcătoare cu muniție pentru arme de foc, peste 20 de cartușe pentru pușcă, 75 de cuțite militare, două topoare și două săbii. În schimb nu a fost găsit niciun pistol.

ADVERTISEMENT

Eduard Florea, un programator din Queens în vârstă de 40 de ani, posta sub pseudonimul de „LoneWolfWar” și l-a amenințat cu moartea pe democratul Raphael Warnock.

„Oamenii morți nu pot vota legi. Voi lupta, așa să-mi ajute Dumnezeu”, a scris bărbatul pe rețelele de socializare.

Avocatul bărbatului a demonstrat că acesta nu deținea o mașină, chiar dacă se lăuda pe internet cu acest lucru, fiind mai degrabă agresiv pe internet, decât în realitate.

ADVERTISEMENT

Florea e acum acuzat că deține arme din postura unui fost deținut, astfel că riscă 10 ani de închisoare, conform New York Times.

Bărbatul ar fi avut în trecut un episod violent în care a încercat să-și strângă de gât nevasta, însă avocatul său a anunțat că după mai multe sesiuni de psihoterapie cei doi s-au împăcat și duc o viață fericită împreună alături de cei doi copii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri