News

Un român cu familia la Moscova, mărturisiri dramatice: ”E haos aici, sunt lacrimi, am primit telefoane de la recrutări”

Un român care are familia în Moscova a dezvăluit drama prin care trece după ce Putin a anunțat mobilizarea militară în Rusia.
21.09.2022 | 21:23
Un roman cu familia la Moscova marturisiri dramatice E haos aici sunt lacrimi am primit telefoane de la recrutari
Proteste în Rusia. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cu toate că e parțială, mobilizarea armatei în Rusia a iscat proteste de stradă și îngrijorare în rândul tinerilor. În contextul în care bărbații nu mai pot părăsi Rusia, toată lumea se așteaptă ca mobilizarea să devină una generală.

Un tânăr din Rusia, despre mobilizarea militară

Un cetățean româno-moldovean, care își are toată familia la Moscova, a discutat cu Antena 3 despre momentele prin care trece familia sa.

ADVERTISEMENT

“E haos, sunt lacrimi, e nesiguranța zilei de mâine, e nesiguranță totală. Tot ce îmi spun este că mai mult ca sigur vor fi trei valuri de mobilizări.

Ce se cere în momentul ăsta sunt cei care au făcut armata, pe vremea Uniunii Sovietice sau acuma, după ce s-a destrămat Uniunea. Cei care au specialități sau specializări în armată, nu neapărat militari de profesie, care știu să tragă.

ADVERTISEMENT

Cei de la mine din familie sunt puțin speriați pentru că sunt tineri, n-au făcut deloc armată. În primul val au zis că sigur nu nimeresc, însă au primit telefoanele de la comandamentul regional să întrebe dacă sunt pe teritoriul Federației Ruse în momentul ăsta, ei având și dublă cetățenie.

Am vorbit cu foști colegi de generală, că noi suntem născuți în Uniunea Sovietică și unul dintre ei este chiar trecut prin niște peripeții din regimul Putin cu rămas fără business, luat, business, cu probleme mari.

ADVERTISEMENT

El a zis că sigur nu scapă de recrutare- e de vârsta mea – nici fiul lui, deși fiul lui a terminat școala militară și are pregătire militară, A zis că are un certificat care îl scutește cumva cu probleme mentale, dar a zis că sigur nu scapă”, a transmis românul, care nu vrea să-și dezvăluie numele real.

Alexandru, așa cum a fost numit pentru moment, spune că oamenii se vor înrola de frica vecinilor și a altor ruși agresivi care îi obligă să meargă pe front.

ADVERTISEMENT

“În principiu îi îndeamnă acei vecini foarte puternici care te împing să faci ceva și să ajuți țara. Nu sunt atât de mulți, dar sunt destui încât să pună o presiune peste tine. Dar, efectiv este frica tuturor să vorbească și cu vecini, și cu prieteni“, a explicat tânărul.

ADVERTISEMENT