Fotbal international

Un român de națională dă probe la Borussia Dortmund! A plecat imediat după meci!

20.11.2018 | 17:42

Revelația din Bundesliga, Borussia Dortmund este în căutare de talente. Nemții au acum pe lista lor și un român. Este vorba de Albert Stahl, puștiul de la UTA Arad. Fotbalistul de 19 ani a fost dus de impresarul său, Cătălin Sărmășan la Dortmund. Vestea a fost dată de antrenorul Ionuț Popa. “Știți care e situația financiară la club, așa că nu mai are rost să vorbim. Ne rugăm să reușească, la Dortmund, impresarul său a spus că-l duce la Borussia. Dacă el minte, vă mint și eu pe voi”, a spus antrenorul de la UTA.

Albert Stahl este născut pe 11 ianuarie 1999 și a jucat pentru echipa națională a României U19. Puștiul joacă pe postul de mijlocaș dreapta și este om de bază la UTA. Plecarea sa lasă un gol în echipă, dar antrenorul Ionuț Popa ar fi mulțumit cu banii unui eventual transfer.„Aveam nevoie de Stahl, are viteză, iar pentru că jucăm în deplasare, era chiar foarte bine dacă-l aveam în echipă, probabil și construiam jocul pe contraatac. Dar, primează interesul clubului, deoarece poate ne alegem cu ceva bani.”, a spus tehnicianul în vârstă de 65 de ani.

ADVERTISEMENT

Albert Stahl dă probe la Borussia Dortmund! Românul este internațional U19

Mijlocașul de la UTA, Albert Stahl, a fost dus la Dortmund să dea probe la Borussia de impresarul său Cătălin Sărmășan. Alături de fotbalistul de la UTA pentru un loc la academia nemților a mers și un jucător de la Astra II,  Danny Barbir. Albert Stahl a jucat 9 meciuri în acest sezon pentru UTA, dar nu a reușit să înscrie. Puștiul s-a impus ca titular pe postul de mijlocaș dreapta în formația arădeană antrenată de Ionuț Popa. UTA are probleme financiare, dar în clasament nu a ajuns încă în zona retrogradării, arădenii fiind pe locul 10 în Liga 2.

Albert Stahl, mijlocașul de la UTA Arad care speră să ajungă la Borussia Dortmund

Un eventual transfer al lui Albert Stahl la Borussia Dortmund ar însemna poate și salvarea clubului, care are o situație financiară dramatică. „Nu avem probleme medicale pentru meciul cu Petrolul, deoarece nu avem doctor. Nu se spune că dacă nu te doare nimic nu mergi la medic? Noi nu avem la cine merge, așa că nu avem probleme. Apropo de asta, vă spun că am discutat cu conducerea despre aducerea unui medic sportiv, a unui maseur și preparator fizic. Am primit undă verde să intrăm în discuții cu ei, să vedem ce găsim”, a declarat antrenorul Ionuț Popa. Următorul meci al celor de la UTA este joi în deplasare cu Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT
  • 9 meciuri a jucat Albert Stahl la UTA în acest sezon