Life

Un român din Arad a dat lovitura cu o afacere unică în țara noastră. Ce a cultivat

Un arădean a dat lovitura cu o afacere de plantație, unică în țara noastră. Bărbatul i-a surprins pe toți cu condimentul pe care îl cultivă.
02.10.2022 | 14:49
Un roman din Arad a dat lovitura cu o afacere unica in tara noastra Ce a cultivat
Cum a dat un român lovitura cu o afacere cu busuioc african. Sursa foto: captură Observator, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un român din Arad are un mare succes cu o afacere unică în țară. Bărbatul cultivă o plantă din care prepară o băutură, căutată acum și de străini.

Busuiocul african, afacerea de succes a unui român din Arad. Este unică în țară

Afacerea românului, pe nume Ioan Horga, se găsește la nici 60 de kilometri de Arad. El deține unica cultură de busuioc african, de la nivel național.

ADVERTISEMENT

Busuiocul african îi aduce multă prosperitate financiară lui Ioan Horga, deoarece planta crește în mai multe climate și poate rezista la secetă. Tot din aceasta, din florile ei de culoare purpurie, se poate face sirop, foarte vândut în Germania și Austria.

”Este o specie foarte gustoasă prin faptul că are nişte substanţe volatile care ne aduc aminte de aromele de altădată din sucurile bunicilor.

ADVERTISEMENT

Se adresează şi consumatorilor de sucuri, de coktailuri, mai mult nealcoolice dar şi alcoolice.”, a spus Ioan Horga pentru Observator.

Busuiocul african, ușor de întreținut. Nu are nevoie de apă

Ioan Horga și-a ales foarte bine planta pe care o cultivă, deoarece nu are nevoie de apă și nici de foarte multă îngrijire. Busuiocul african al său se găsește, mai exact, în serele din Seleuș.

ADVERTISEMENT

”Florile se recoltează când ajung la o dimensiune de zece cinsprezece centimetri. Este o plantă rezistentă, nu necesită foarte multe îngrijiri”, a declarat și Diana Bucatoș, cultivator.

Mulți români stabiliți în Germania știu deja de siropul din busuioc african și de proprietățile acestuia, așa că și-au deschis la rândul lor afaceri acolo.

ADVERTISEMENT

”Am descoperit acest soi de busuioc şi m-a fascinat din prima secundă. Am vrut, în prima fază, să dezvoltăm şi să creăm această piaţă în ceea ce priveşte exploatarea”, a spus pentru sursa menționată și Paul Peteanu, de profesie producător de sirop, în Germania.

Licoarea din busuioc african, așa cum i se mai spune, se vinde rapid de pe rafturile din hypermarketurile Germaniei și ale Austriei. A primit denumirea de ”Blutenrein”, iar o sticlă de 500 de mililitri costă aproape 15 euro.

ADVERTISEMENT
Tags: