Un român din Germania i-a șocat pe polițiști. A condus peste 40.000 de kilometri fără carnet

Flaviu Popa   
în HotNews
15/09/2020, 19:57
Un român din Germania i-a șocat pe polițiști. A condus peste 40.000 de kilometri fără carnet
Poliția din Germania a prins un român care nu avea carnet. Foto: Pixabay

Un român care a condus peste 40.000 de kilometri fără permis de conducere a fost arestat în Germania și își va petrece următoarele luni după gratii.

Individul a fost condamnat la 180 de zile de închisoare de autoritățile din Germania, pentru că nu a reușit să plătească o amendă de 6.300 de euro pe care o primise pentru că a fost prins fără carnet la volan.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani s-a urcat la volan de peste 80 de ori și a condus peste 40.000 de kilometri, deși nu avea permis de conducere, lucru care i-a șocat pe polițiști.

Un român a fost arestat în Germania după ce a condus peste 40.000 de kilometri fără permis

Un român a fost condamnat la închisoare în Germania după ce a condus 40.000 de kilometri fără permis

Românul era angajat drept curier și a fost oprit duminică, 13 septembrie, pentru un control de rutină, însă polițiștii au observat că pe numele bărbatului fusese emis un mandat de arestare.

Potrivit Digi 24, șoferul fusese amendat cu 6.300 de euro pentru că a condus fără permis, însă nu s-a achitat de această datorie timp de mai multe luni. În schimb, s-a urcat la volanul mașinii de livrări pe care o conducea și a continuat să-și vadă de treabă.

S-ar fi urcat la volan de peste 80 de ori și a condus peste 40.000 de kilometri în Germania, fără să-i pese că încalcă legea. În consecință, românul va ispăși o pedeapsă de 180 de zile de închisoare, conform legii nemțești.

Cu toate că în România conducerea fără carnet poate părea o glumă pentru mulți teribiliști, nu același lucru se poate spune pentru oamenii care încalcă legea în țări din vestul Europei, precum Germania.

Recordul e deținut de un bărbat din Germania care a condus 56 de ani fără a avea carnet de șofer. În cele din urmă a fost prins, când avea 74 de ani, după ce a produs un accident de circulație.

Închide ×