Sport

Un român e căpitanul naționalei de fotbal a Statelor Unite. Americanii cred că va avea un viitor strălucit

Luca Moisa, fiul unor români, este legitimat la Real Salt Lake City și a ajuns unul dintre cei mai apreciați juniori din SUA
29.05.2024 | 12:54
Un roman e capitanul nationalei de fotbal a Statelor Unite Americanii cred ca va avea un viitor stralucit
Luca Moisa este capitanul nationaie U16 a Statelor Unite ale Americii FOTO instagram
ADVERTISEMENT

Luca Moisa este născut la 20 aprilie 2008 în las Vegas, în familia unor imigranți români. La 16 ani împliniți luna trecută, el a ajuns căpitanul naționalei Statelor Unite și a fost promovat deja la prima echipă a lui Real Salt Lake City.

La 14 ani și șapte luni a semnat un contract profesionist

Americanul cu origini românești a marcat ieri golul yankeilor în partida cu Uruguay, disputată la Buenos Aires. Naționala U 16 a SUA se află în turneu în Argentina, unde va întâlni și selecționata țării gazdă.

ADVERTISEMENT

Această echipă va face tranziția pentru a deveni SUA U17 în cursul acestui an și va încerca să se califice la CONCACAF U17, din 2025, și la Cupa Mondială U17 din Qatar.

Luca Moisa evoluează ca mijlocaș central și e considerat deja unul dintre cei mai de viitor fotbaliști din SUA. Anul trecut, el a devenit campion continental de juniori cu naționala SUA, care a câștigat CONCACAF U15.

ADVERTISEMENT

Luca a debutat în fotbal la FC Heat, o echipă din Las Vegas, de unde a trecut la Academia celor din Salt Lake City. În 2022 a fost împrumutat la satelitul Real Monarchs.

El a fost, la 14 ani și 7 luni, al doilea cel mai tânăr fotbalist care semnează un contract profesionist cu clubul american. „În traseul său de jucător, Luca a excelat la toate capitolele și s-a dezvoltat într-un mijlocaș interesant”, a declarat managerul echipei Tony Beltran.

ADVERTISEMENT

Staff-ul nostru crede că are un viitor profesional strălucit și așteptăm cu nerăbdare creșterea și înrolarea sa, atât pe teren, cât și în afara lui”, a mai spus acesta.

Luca a ajutat echipa U-15 de anul trecut să obțină un loc în sferturile de finală la Generation Adidas Cup. Tot el a pus umărul și ca echipa să bifeze a doua apariție consecutivă în finala MLS NEXT Cup.

ADVERTISEMENT
luca moisa roman capitan nationala SUA
Luca Moisa a semnat cu real Salt Lake City pana in 2027 FOTO instagram

Anul acesta, în luna februarie, Real Salt Lake City a anunțat revenirea sa la prima echipă. El doar se antrenează însă acolo și evoluează la grupa lui de vârstă. Clubul a anunțat că Luca are un contract semnat până în decembrie 2027, cu opțiune pe încă un an.

Ștefan Chirilă va evolua pentru FC Cincinnati

Săptămâna trecută, un alt fotbalist cu origini românești a reușit să pătrundă în MLS.  Ștefan Chirilă, un atacant de 17 ani, a semnat cu FC Cincinnati. El a reușit 41 de goluri la echipa de juniori dedicate vârstei sale.

Ștefan Chirilă va avea abia la anul șansa de a da piept cu Messi și cu celalte vedete din MLS. Alți doi români sunt legitimați în MLS, Alex Mățan, care a câștigat campioantul cu Columbus Crew, și Enes Sali, la FC Dallas. Ultimul, venit în iarnă de la Farul, nu a jucat niciun meci până acum.

ADVERTISEMENT
Tags: