News

Un român e căutat de scafandri, în Italia! A făcut baie într-un lac în care e interzis scăldatul

Un român de 29 de ani este căutat de scafandrii italieni din Milano după ce a făcut baie într-un lac în care e interzis scăldatul și a fost dat dispărut.
07.08.2022 | 19:30
Un roman e cautat de scafandri in Italia A facut baie intrun lac in care e interzis scaldatul
Un român este căutat de scafandrii italieni din Milano după ce a făcut baie într-un lac / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Un român de 29 de ani care  s-a aventurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică în apele unui lac, iar acum scafandrii din Milano îl caută în disperare. El a fost declarat dispărut de amicii de care era însoțit în momentul în care a avut chef să se răcorească.

Un român e căutat de scafandri! A sărit într-un lac interzis  pentru baie

Lacul vechii cariere de piatră Assago din Roncchetto sul Naviglio, cartier din zona de sud-vest a orașului Milano, este interzis scăldatului de ani buni, fiind, de fapt, o zonă inundată al unei vechi mine.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, deși autoritățile au tot atras atenția că lacul creat prin inundarea carierei este extrem de periculos, avertismentele sunt, adeseori, ignorate, iar unii temerari își riscă viața pentru a înota în apele tulburi.

Așa a procedat, în noaptea de sâmbătă spre duminică (6 spre 7 august) și un român de 29 de ani. El, susțin autoritățile italiene, era însoțit de câțiva amici de-ai săi, cei care, de altfel, au și reclamat dispariția.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor făcute publice de Rotalianul, tânărul de 29 de ani a sărit în apele lacului pe când, alături de prietenii săi, pregătea un grătar pe mal. Doar că din dorința sa de a se răcori se s-a apucat să înoate, iar cum a mers spre larg, el nu a mai fost văzut.

Căutarea trupului tânărului în apele lacului milanez continuă

Totul s-a întâmplat în jurul orei 2.5 dimineața. Alarma a fost dată de prietenii care nu l-au mai văzut ajungând la mal, iar în ciuda eforturilor făcute de scafandrii din Milano care au intrat imediat în acțiune, tânărul nu a fost văzut la suprafață.

ADVERTISEMENT

În aceste momente, susțin autoritățile, scafandrii Comandamentului provincial din Milano își continuă căutările în lacul carierei Assago. Cum niciun semn de viață nu a fost dat, până la această oră, iar întinderea de apă nu este atât de mare pentru ca un om să nu fie observat, pronosticul cu privire la român este unul pesimist.

Lacul carierei Assago este situat într-unul dintre cele mai noi cariere ale orașului Milano, Ronchetto sul Naviglio. Conform Wikipedia, zona a fost alipită municipalității milaneze abia acum 100 de ani și face parte din Zona administrativă 6, din sud-vestul Milano.

ADVERTISEMENT

Un reper al carierului Ronchetto sul Naviglio este un pod modern, lung de 700 de metri, care traversează atât canalul Naviglio Grande, cât și calea ferată Milano-Mortara, legând Ronchetto de districtul Giambellino-Lorenteggio.

ADVERTISEMENT
Tags: