Fotbal international

Un român este antrenor principal în Ligue 1! Primele reacții ale lui Adrian Ursea după ce a preluat-o pe Nice

04.12.2020 | 19:28
Un roman este antrenor principal in Ligue 1 Primele reactii ale lui Adrian Ursea dupa ce a preluato pe Nice
ADVERTISEMENT

Patrick Vieira a fost demis de la cârma lui celor de la Nice. Eșecul din grupele Europa League cu Bayer Leverkusn, 2-3, i-a fost fatal fostului internațional francez. Adrian Ursea este noul antrenor al echipei de pe riviera franceză. 

Vieira a fost antrenorul echipei din vara anului 2018 și a fost demis după o ședință de urgență în cadrul clubului. Oficialii au decis să îi acorde o șansă lui Adrian Ursea, care devine astfel antrenor principal în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Românul a fost antrenor secund în mandatele lui Lucien Favre și Patrick Vieira. Primul său meci ca antrenor principal la Nice va fi duminică, în deplasarea de la Reims. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani trebuie să scoată echipa din criză.


Adrian Ursea, primele declarații ca antrenor principal la Nice

UPDATE, 4 decembrie, ora 19:28 / Noul antrenor al echipei OGC Nice, românul Adrian Ursea, a oferit primele declarații după ce l-a înlocuit pe Patrick Vieira.

ADVERTISEMENT

”Consider că mi s-a dat o misiune și am o ocazie mare. Sunt mândru că cineva s-a gândit la mine. Înainte să foiu secundul lui Vieira am spus că opțiunile mele sunt fie să fac parte dintr-un staf tehnic, fie să-mi încerc șansa ca principal, dar niciodată nu m-am gândit că voi ajunge antrenorul numărul unu la Nice.

Conducătorii au venit la mine. M-au întrebat dacă sunt pregătit să preiau echipa. Mă simt mai mult decât capabil. Am încredere. Este o provocare uriașă, o știu bine, dar sunt conștient de ceea ce pot aduce. Și știu că lângă mine am un staf bun. Am spus întotdeauna că acest club corespunde perfect gândirii mele. Da, provocarea este grozavă și sunt gata să încep.

ADVERTISEMENT

Când am ajuns aici, știam care este filozofia clubului. Vreau să o continui. Știu că jucătorii care sunt aici au fost aleși pe baza acestei filozofii. Ce va fi foarte important este să fim consecvenți, să continuăm să construim, să redăm încrederea jucătorilor.

Știu o singură limbă în fotbal, este limba mingii, a jocului. Sper să le pot aduce asta, succesul prin ideea jocului. Vor fi detalii de schimbat, ajustări. Prioritatea principală este de a da încredere jucătorilor”, a spus Ursea, conform L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 4 decembrie, ora 13:51

Un român este antrenor principal în Ligue 1! Adrian Ursea l-a înlocuit pe Patrick Vieira la Nice

Adrian Ursea este un fost fotbalist român născut la Slobozia. A evoluat la Petrolul Ploiești, Victoria București și Rapid înainte să plece în străinătate și să joace pentru mai multe echipe din Elveția precum: Etoile Carouge, Bulle, Velvey, Nyon sau Fribourg.

Și-a început cariera de antrenor în anul 2000 când a preluat echipa Vevey. A fost apoi antrenor secund la Servette Geneva, iar între 2006 și 2017 a fost directorul tehnic al celor de la Neuchatel Xamax.

Din anul 2016 este la Nice. A fost asistentul lui Lucien Favre și apoi al lui Patrick Vieira, iar începând din această etapă devine antrenor principal al echipei cu pretenții la cupele europene.

Adrian Ursea se bucură de sprijinul șefilor lui Nice

Din staff-ul lui Adrian Ursea va face parte fostul jucător legendar al celor de la Nice, Frédéric Gioria. El este unul dintre cei mai iubiți oameni din club, evoluând toată cariera la echipa din orașul de pe Coasta de Azur.

Adrian Ursea a plecat în urmă cu un an de la Nice, însă L’Equipe scrie că el mereu s-a bucurat de susținerea oficialilor clubului și președintele clubului, Jean-Pierre Rivère, a spus mereu că “Nice va fi casa lui”.

Misiunea românului va fi să întrerupă seria de 5 eșecuri la rând în toate competițiile pentru Nice. Trei dintre ele au venit în Europa League, două cu Slavia Praga și una cu Leverkusen, iar două pe plan intern, cu AS Monaco și Dijon.

 

ADVERTISEMENT