Fotbal international

Un român este cel mai tânăr patron al unei echipe de fotbal din Anglia! Povestea preşedintelui-fotbalist de la Chingford United! Foto

06.11.2018 | 10:34
Un roman este cel mai tanar patron al unei echipe de fotbal din Anglia Povestea presedinteluifotbalist de la Chingford United Foto

Suburbiile Londrei sunt pline de terenuri de fotbal, iar pe unul dintre acestea evoluează formaţia Chingford United. Departe de banii ademenitori din Premier League, un român este cel mai tânăr patron al unei echipe de fotbal din Anglia. Mihai Alexandru Rădoi are aproape 17 ani şi este preşedintele-fotbalist al grupării din Essex Alliance Football League, a 12-a ligă a fotbalului englez.

La vârsta la care mulţi îşi pierd timpul prin baruri sau cluburi, Mihai Alexandru Rădoi s-a dedicat fotbalului şi are un plan îndrăzneţ cu Chingford United. FANATIK.RO a stat de vorbă cu cel mai tânăr patron al unei echipe de fotbal din Anglia.

Un român este cel mai tânăr patron al unei echipe de fotbal din Anglia: “Vrem să promovăm până la semi-pro”

Un român este cel mai tânăr patron al unei echipe de fotbal din Anglia, iar povestea clubului Chingford United a început de câteva luni. Mihai Alexandru Rădoi este patronul formaţiei, iar tânărul este ajutat de părinţii lui care deţin un magazin românesc şi o patiserie. “Am pornit proiectul ca o echipă de cinci, pe teren redus. Apoi m-am gândit că ar fi o idee bună să fac ceva mai mare, o echipă pentru românii din zonă. Acum am început planurile academiei, pentru copiii din zonă. Părinţii mei mă ajută financiar. Tata este idolul meu când vine vorba de patroni. Sunt implicat alături de el în acest proiect şi fără el nu aş fi realizat tot ceea ce am reuşit până acum”, a declarat Mihai Alexandru Rădoi pentru FANATIK.RO.

Cu toate că echipa joacă în prezent în Essex Alliance Football League, tânărul de 17 ani are un obiectiv îndrăzneţ pentru viitor. Îşi doreşte ca Chingford United să ajungă la nivelul semi-profesionist din Anglia. “Obiectivul lui Chingford United este să promoveze până la semi-pro. Planul academiei este să producă fotbalişti cât mai buni”, a precizat Mihai Alexandru Rădoi.

Chingford United, echipa românilor din Londra

Lotul jucătorilor echipei Chingford United este format doar din români, iar unii dintre aceştia au evoluat în fotbalul românesc. “Câţiva dintre ei au jucat în România la nivel profesionist. Cătălin Anghel este jucătorul cu care ne mândrim cel mai tare”, a spus patronul londonezilor.

Mihai Alexandru Rădoi este românul cel mai tânăr patron al unei echipe de fotbal din Anglia
Mihai Alexandru Rădoi este românul cel mai tânăr patron al unei echipe de fotbal din Anglia

Chiar dacă este patronul echipei, Mihai Alexandru Rădoi coboară şi în iarbă, iar în actualul sezon a jucat cinci meciuri pentru Chingford United. “Este dificil să fiu patron şi jucător în acelaşi timp. În acest moment sunt cel mai tânăr preşedinte al unui club din Marea Britanie. Este o presiune pusă pe mine să iau cele mai bune decizii. Cel mai frumos este când intru la antrenamente cu jucătorii. De la o poziţie de responsabilitate, pot să mă pun în locul lor şi să văd cum este şi pentru ei”, a comentat Mihai Alexnadru Rădoi pentru FANATIK.RO.

Ce jucător din Liga 1 Betano şi-ar dori să aducă la Chingford United

Mihai Alexandru Rădoi trăieşte în Anglia alături de părinţii lui de câţiva ani buni, dar urmăreşte Liga 1 Betano şi este un mare fan al Universităţii Craiova. “Îmi place foarte mult Știința. Alexandru Mitriţă este preferatul meu. Este jucătorul pe care mi-aş dori să-l aduc la echipă dacă aş putea. Păcat că au plecat Andrei Ivan şi Alexandru Băluţă. I-aş aduce înapoi, dacă aş fi patronul lui U Craiova. Din Anglia îmi place Olivier Giroud, mă regăsesc mult în el”. Patronul lui Chingford United este elev la Lammas School, unde studiază informatica, însă fotbalul nu îi răpeşte chiar tot timpul. “Studiez informatica la colegiu şi m-a ajutat să fac cele două site-uri ale clubului. Am timp să îmi fac temele şi să studize, iar de puţin timp antrenez şi grupa U12 a echipei de fotbal a şcolii”, a spus tânărul patron.

Viaţa nu este uşoară pentru antrenori în Premier League, dar nici în Essex Alliance Football League. Chingford United a rămas recent fără tehnician după ce a fost demis de tânărul patron al clubului. “Momentan suntem într-o poziţie mai dificilă. Săptămâna trecută am fost nevoit să îl revoc pe antrenor din poziţie. Cătălin Anghel, căpitanul echipei, a preluat până găsim pe cineva. A avut nişte probleme cu jucătorii şi a pierdut vestiarul. Am încercat să discut cu jucătorii, dar mulţi au vrut să plece. Era singura posibilitatea a mea”, a declarat Mihai Alexandru Rădoi pentru FANATIK.RO.

And what a goal by Mihai-Alexandru Circiumaru

And what a goal by Mihai Alexandru

Gepostet von Chingford United FC am Sonntag, 23. September 2018