Un român a făcut puşcărie din cauza cîinelui său, care a desfigurat un copil

Ionut, un baietel de doar 4 ani, a murit, luni, in chinuri groaznice, sfasiat de caini. In urma acestei tragedii, toata lumea se intreaba cine este vinovat si mai ales cine trebuie sa plateasca pentru...
07.09.2013 | 08:29
Un roman a facut puscarie din cauza ciinelui sau care a desfigurat un copil
ADVERTISEMENT

Ionut, un baietel de doar 4 ani, a murit, luni, in chinuri groaznice, sfasiat de caini. In urma acestei tragedii, toata lumea se intreaba cine este vinovat si mai ales cine trebuie sa plateasca pentru ceea ce s-a intamplat. In urma cu aproape un an, justitia avea sa condamne un clujean la puscarie pentru ca era proprietarul unui caine ce desfigurase un copil.

In toamna anului trecut, clujeanul Constantin Dan Cenan a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare pentru ca animalul pe care il avea in grija, un Rottweiller, a atacat un copil de trei ani. Pedeapsa a reprezentat o premiera pentru justitia romana, fiind primul stapan de caine condamnat pentru fapta animalului de care era raspunzator. Cenan si-a executat pedeapsa, el a stat dupa gratii trei luni si jumatate in Penitenciarul Gherla.

ADVERTISEMENT

Iata care a fost fapta pentru care clujeanul a facut puscarie: in seara zilei de 17 ianuarie 2009, sotii Ticrea se indreptau spre casa, de la cumparaturi, insotiti de Vlad,  fiul lor de trei ani. “Iesind din autovehicul, mama partii vatamate a observat ca de ei se apropie un caine din rasa Rottweiller care nu purta nici botnita si nu avea nici lesa. S-a aplecat asupra minorului pentru a-l proteja, ca o reactie instinctuala, raportat la dimensiunile cainelui care ajungea in inaltime pana la umarul fiului sau. A fost insa linistita de asigurarile inculpatului care i-a spus ca nu-i face nimic cainele”, se arata in motivarea Curtii de Apel Cluj referitoare la hotararea de condamnare a lui Cenan. Ceea ce a urmat a fost ca desprins din filmele de groaza. Mama si-a luat copilul de mana si s-a indreptat spre scara blocului. Nu a apucat sa faca un pas si cainele, venit din spate, s-a aruncat pe micut, pe care l-a culcat la pamant si l-a muscat de cap. Tatal baietelului a fost cel care a prins cainele si l-a desprins, intr-un gest disperat, de pe trupul copilului. In rechizitoriu se precizeaza ca micutul a fost atat de tare muscat de cap incat cei de la spital l-au bagat in operatie imediat pentru ca “ii curgea creier in afara”. Expertiza medicala dispusa in dosar a aratat ca Vlad Ticrea a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, provocat prin muscatura de caine, care i-a pus in primejdie viata. Copilului i-a fost indusa starea de coma aproximativ 3-4 zile, iar ulterior, din cauza traumatismului a prezentat o paralizie totala pe partea stanga a corpului, care, prin terapie s-a ameliorat. Se pare ca, si la ora actuala, copilul care are 7 ani, are probleme in a-si folosi mana stanga si piciorul stang.

Judecatorii au stabilit ca Dan Cenan este vinovat de infractiunea de vatamare corporala din culpa. Desi a iesit din inchisoare, Cenan se judeca acum civil cu parintii micutului, care sunt nemultumiti de despagubirile materiale obtinute prin procesul penal. Ei au obtinut despagubiri de 45.000 de euro, dar solicita prin procesul, care are un nou termen la finalul acestei luni, 200.000 de euro pentru suferintele pricinuite.

ADVERTISEMENT

Sursa: WowBiz

 

Tags: