News

Un român, fost membru în Legiunea Străină, arestat în Franța. E acuzat că a împușcat în cap un hacker 

01.06.2020 | 17:14
Un roman fost membru in Legiunea Straina arestat in Franta E acuzat ca a impuscat in cap un hacker
ADVERTISEMENT

Un român în vârstă de 45 de ani, fost luptător de K1 și membru în Legiunea Străină, a fost a restat în Franța. Pe numele său există o acuzație extrem de gravă: ar fi împușcat în cap un hacker.

Un român, fost membru în Legiunea Străină, arestat în Franța. E acuzat că a împușcat în cap un hacker

Pe numele unui român de 45 de ani stabilit în Franța a fost emis un mandat de arestare care a fost activat pe 27 mai. La această dată, cetățeanul din țara noastră a fost reținut de către poliția judiciară franceză sub suspiciunea că a comis un omor.

ADVERTISEMENT

Suspectul de crimă se numeşte Marius Ştefan Achim şi se ascundea în Franţa încă din luna martie, au precizat surse judiciare pentru Adevărul.

Individul în cauză este un fost luptător K1 de performanţă. Săptămâna trecută, acesta a fost prins de autorităţile din Franţa într-o suburbie a Parisului şi urmează să fie adus în România, sub escorta Armatei Franceze.

ADVERTISEMENT

Dat în urmărire în România, bărbatul fugise în Franţa, fiind depistat într-o casă rurală din departamentul Seine-et-Marne. Pentru arestarea lui au fost mobilizate Brigăzile de cercetare şi intervenţie din Creteil şi Lille.

Conform sursei citate, Achim ar fi un fost membru al Legiunii Străine din cadrul Armatei Franţei, au mai arătat sursele judiciare.

ADVERTISEMENT

Reținerea sa din Franţa a fost făcută în baza unui mandat de arestare emis, pe 26 mai, de Tribunalul Bacău. Potrivit acelui mandat, Achim este acuzat de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Suspectul, acuzat de crimă în stil mafiot

Bărbatul de 45 de ani reținut de autoritățile franceze este acuzat că, la începutul lunii martie, a împușcat în cap un hacker de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

Sursa amintită notează faptul că victima lui Marius Ștefan Achim ar fi fost Iulian Oancea, un tânăr de 22 de ani, originar din Bacău, care a fost împuşcat în cap pe 9 martie.

Victima a fost executată mortal cu patru focuri de armă în scara unui bloc aflat pe strada Alecu Russo din municipiul Bacău. Despre persoana decedată se ştia că a fost condamnată, în trecut, pentru infracţiuni informatice, însă nu sunt date publice referitoare la motivul pentru care acesta a fost ucis.

ADVERTISEMENT
Tags: