ADVERTISEMENT
News

Un român, hirotonit preot chiar de către papa Francisc. Ceremonie extraordinară la Vatican

Autor: Adrian Ilie | 25.04.2021 | 18:35
Un român, hirotonit preot chiar de către papa Francisc. Ceremonie extraordinară la Vatican
Papa Francisc a hirotonit un român în dieceza Romei. Sursa foto: papalabucuresti.ro

Românul George Marius Bogdan a făcut parte din grupul de nouă diaconi care au fost hirotoniți preoți de către papa Francisc la Vatican. Ceremonia care are loc în a  patra duminică a Paștelui nu a mai fost oficiată de către suveranul pontif în 2020 din cauza epidemiei, informează Vatican News.

ADVERTISEMENT

Diaconul român provine dintr-o familie de imigranți și s-a format ca preot la Roma, mai întâi la Seminarul Mic și apoi la Seminarul Mare al diecezei romane.

În mod tradițional, hirotonirea diaconilor din dieceza Romei care vor să devină preoți se face în a patra duminică a Paștelui sau „Duminica Bunului Păstor”, în basilica San Pietro.

ADVERTISEMENT

Un eveniment care are loc o dată pe an

Hirotonirea este făcută, de obicei, chiar de către papă, în calitatea sa de episcop al Romei, însă anul trecut, din cauza epidemiei de coronavirus, ceremonia a avut loc mai târziu fiind prezidată de vicarul papei pentru dieceza Romei, cardinalul Angelo De Donatis.

George Marius Bogdan este originar din Măgura, comuna Mărgineni (Bacău) și născut într-o familie de români stabiliți la Roma, a precizat preotul dr. Isidor Iacovici, parohul comunității romano-catolice române din Roma.

ADVERTISEMENT

Dorința mea de a deveni preot a apărut încă din copilărie, de când aveam 9 ani și citeam cartea despre viața Sfântului Ioan Bosco. Visam să devin asemenea lui”, a spus tânărul care tocmai a devenit preot.

Odată cu românul, printre cei hirotoniți a fost și un tânăr care a renunțat la o carieră promițătoare ca fotbalist pentru a se dedica preoției. Este vorba de Samuel, fiul unui jurnalist italian de la Radio Vatican.

ADVERTISEMENT

Cel mai tânăr din cei patru frați, Samuel avea o mare pasiune pentru fotbal, iar clubul A.S. Roma a fost interesat să îl angajeze. Oferta i-a fost făcută chiar de către antrenorul celebrului club, Andrea Stramaccioni care i-a spus: „De acum, poți să semnezi pentru clubul nostru”. Tânărul Samuel a renunțat la salariul consistent a intrat în seminarul ”Redemptoris Mater”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!