Sport

Un român, în echipa etapei din Serie A. „Tricolorul“ a primit cea mai mare notă din campionat

Ionuț Radu (25 de ani) și-a spălat păcatele din prima etapă din Serie A. Portarul român a avut o prestație excelentă contra Romei și, chiar dacă echipa sa a pierdut, a fost inclus în echipa rundei.
23.08.2022 | 19:21
Un roman in echipa etapei din Serie A Tricolorul a primit cea mai mare nota din campionat
Un român, în echipa etapei din Serie A. Românul a primit cea mai mare notă din campionat. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cremonese a pierdut pe Olimpico, scor 0-1, cu AS Roma, dar Ionuț Radu (25 de ani) a fost cel mai bun fotbalist al nou-promovatei, la care atât el, cât și Chiricheș au fost integraliști.

Ionuț Radu, în echipa etapei a doua din Serie A. Portarul român, cea mai mare notă din campionat

Radu l-a exasperat pe Jose Mourinho, care, la finalul meciului, l-a lăudat pe goalkeeperul lui Cremonese. Antrenorul lusitan consideră că doar prestația românului a făcut ca AS Roma să obțină o astfel de victorie scurtă.

ADVERTISEMENT

„Puteam să închidem meciul în primele 20 de minute. Radu a fost fantastic, dar când ai momente bune și nu închizi jocul, atunci totul devine dificil. Am câstigat două meciuri cu 1-0, cu doi jucători defensivi care au marcat.

Dacă sunt îngrijorat? Nu, pentru că va veni și vremea ca Tammy Abraham, Paulo Dybala, Nicolo Zaniolo să marcheze și ei”, a declarat Jose Mourinho conform Tuttomercatoweb.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu s-a remontat imediat după gafa colosală pe care a făcut-o în runda inaugurală din Serie A. Cremonese a pierdut cu 2-3 pe „Artemio Franchi”, cu Fiorentina, după ce, în minutul 90+5, internaționalul român a intrat în poartă cu tot cu minge, la scorul de 2-2.

Site-ul Whoscored a anunțat echipa etapei a doua din Serie A, iar printre remarcați s-a aflat și Ionuț Radu. Portarul român în vârstă de 25 de ani a fost notat cu 8.7, cea mai mare dintre toți fotbaliștii din runda cu numărul 2 din Italia.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu și Vlad Chiricheș, prestații lăudate de presa din Italia

Presa din Italia a pus sub lupă evoluțiile jucătorilor din Roma – Cremonese 1-0, iar românii Ionuț Radu și Vlad Chiricheș au fost doi dintre cei mai lăudați fotbaliști de la oaspeți. Pentru cum au jucat pe Olimpico, cei de la Tuttomercatoweb i-au acordat nota 7 lui Radu, în timp ce Chiricheș a fost notat cu 6,5.

„A primit încredere deplină din partea lui Alvini, după greșeala din meciul cu Fiorentina. A respins mingiile trimise de Pellegrini, Dybala și Abraham, dar adevăratul miracol l-a făcut prin devierea în bara transveraslă a loviturii lui El Shaarawy. Nu a avut nicio vină la golul marcat de Smalling”, au scris italienii despre Ionuț Radu.

ADVERTISEMENT

„Un lider al unei defensive aflate încă în faza de rodaj, dar deja destul de performantă. L-a marcat bine pe Abraham și a avut o recuperare excepțională în fața lui Dybala”, a fost și impresia jurnaliștilor despre Vlad Chiricheș.

ADVERTISEMENT