News

Un român în vârstă de 41 de ani a murit în urma unei explozii puternice produse în Spania. Video

Sfârșit tragic pentru un muncitor român în vârstă de 41 de ani din Spania. Acesta a murit, joi, în urma unei explozii puternice care a avut loc la o fabrică biodiesel din nordul statului iberic.
27.05.2022 | 09:45
Un roman in varsta de 41 de ani a murit in urma unei explozii puternice produse in Spania Video
Muncitor român de 41 de ani, mort în Spania, în urma unei explozii puternice la o fabrică. Sursa foto: colaj Fanatik / El Pais
ADVERTISEMENT

O explozie puternică s-a produs joi la o stație de biodiesel dintr-un oraș din nordul Spaniei. Doi angajați ai unității au murit, printre care și un român.

Muncitor român de 41 de ani, mort în Spania, în urma unei explozii puternice la o fabrică

Presa iberică informează că explozia s-a produs în jurul orei 12:45, într-o parte a fabricii cu patru rezervoare de combustibil.

ADVERTISEMENT

Serviciile de urgență ajunse la locul evenimentului au confirmat decesul a două persoane și au evacuat uzina.

Ne pare rău, dar suntem în stare de șoc și nu mai putem vorbi”, a spus, pentru publicația Efe, unul dintre lucrătorii acestei fabrici, înconjurat de unii dintre colegii săi, toți vizibil afectați de cele întâmplate.

ADVERTISEMENT

Conform datelor ObservatorNews, cele două persoane decedate ar fi un român și un spaniol, fiul patronului.

În ceea ce-l privește pe conaționalul nostru, acesta avea 41 de ani și era din Ungureni, județul Maramureș. Acesta era căsătorit și locuia alături de soție și de cei doi copii de mai mulţi ani în Spania.

ADVERTISEMENT

Restul celor 24 de lucrători au fost tratați într-un loc din apropiere. Doar unul dintre ei a trebuit să fie transferat la spital pentru a fi externat ulterior.

În momentul exploziei, circa 250 de copii se aflau în excursii în apropiere. Aceștia au fost evacuați de urgență cu autobuzele.

ADVERTISEMENT

Pompierii încă se luptă cu stingerea incendiului provocat de explozie

Pompierii spanioli activează pentru stingerea incendiului, misiune care poate dura câteva zile, conform presei locale.

La locul exploziei se aflau patru rezervoare cu biodiesel și țiței. Una dintre cele care conțin țiței ar fi explodat. Amestecul acestor două substanțe este cel care duce la menținerea flăcărilor, potrivit serviciilor de urgență.

În acest moment, cea mai mare îngrijorare a autorităților este că flăcările pot ajunge la două depozite din apropiere: unul de metanol, de 1.800 de metri cubi, și altul de metil de aproximativ 400 de metri cubi. Ambele sunt produse foarte explozive.

ADVERTISEMENT
Tags: