Sport

Un român, mărturie pentru FANATIK din infernul de la Jeddah. Atac cu rachete înaintea cursei de F1: „Se mai întâmplă în zona asta”. Exclusiv

Au fost clipe groaznice la Jeddah, acolo unde, în acest weekend, are loc Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite. Atentatul terorist a fost trăit și de un român implicat în organizarea acestui eveniment.
26.03.2022 | 08:16
Un roman marturie pentru FANATIK din infernul de la Jeddah Atac cu rachete inaintea cursei de F1 Se mai intampla in zona asta Exclusiv
Un român, mărturie pentru FANATIK din infernul de la Jeddah. Atac cu rachete înaintea cursei de F1: „Se mai întâmplă în zona asta”. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT

Vineri, 25 martie, a fost panică totală în timpul sesiunii de antrenamente pentru Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită, după ce organizatorii au suspectat un atac terorist. FANATIK a luat legătura cu un român din Jeddah, care se ocupă de organizarea evenimentului și care a trăit pe viu infernul.

Un român a trăit pe viu atacul cu rachete dinaintea Marelui Premiu de Formula 1 de la Jeddah

„Ce să-i faci, se mai întâmplă în zona asta. Nu prea avem ce face. Nu știu cum au reușit să o dea, la ce securitate este aici. Acum e liniște. Și atunci (n.r. – în timpul sesiunii de antrenamente) a fost liniște.

ADVERTISEMENT

Oamenii din oraș și cei de pe circuit sunt liniștiți. Aici se mai întâmplă evenimente de acest gen. Dar totul merge liniștit înainte și conform planului”, a declarat martorul ocular, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Și conducerea F1 a dat asigurări că atacul cu rachete de la Jeddah nu va pune în pericol desfășurarea Marelui Premiu din Arabia Saudită, din etapa a doua a Campionatului Mondial. Calificările sunt programate sâmbătă, 26 martie, de la ora 19:00, în timp ce cursa va avea loc duminică, 27 martie, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

„Ne simțim în siguranță aici. Programul din weekend rămâne așa cum a fost anunțat. Securitatea piloților și a fanilor reprezintă o prioritate pentru noi”, a declarat Stefano Domenicali, președintele Formula 1.

Totuși, evenimentul a fost aproape să fie suspendat după ce, la aproximativ zece kilometri de circuitul de la Jeddah, o rafinărie de petrol a fost aruncată în aer, chiar în timp ce avea loc primul antrenament, sesiunea de vineri fiind reprogramată câteva ore mai târziu.

ADVERTISEMENT

Atentatul de la Jeddah, revendicat de rebelii Houthi din Yemen

Atacul a avut loc la rafinăria Aramco, situată în apropierea aeroportului din Jeddah. Responsabili pentru acest atac sunt rebelii Houthi din Yemen, care, de la începutul lui 2022, au lansat mai multe rachete balistice către saudiți.

„A fost o zi dificilă pentru Formula 1 și o zi stresantă pentru piloții de Formula 1. După ce am văzut fumul degajat în urma incidentului, a fost dificil să ne menținem concentrarea și să ștergem îngrijorările naturale, umane.

ADVERTISEMENT

Au fost discuții îndelungate între noi, dar și cu liderii echipelor. Miniștrii din Guvernul saudit ne-au explicat că măsurile de securitate au fost ridicate la maximum. Deznodământul a fost o rezoluție că vom concura astăzi în calificări și mâine în cursă”, a transmis printr-un comunicat asociația piloților din Formula 1 (GPDA).

  • 1 singură ediție a Marelui Circ a mai avut loc până acum la Jeddah, în 2021, câștigată de Lewis Hamilton
ADVERTISEMENT